Стойчо Стоев: Миньор няма да сбърка срещу Академик

14:39
Стойчо Стоев: Миньор няма да сбърка срещу Академик
Старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев заяви, че "чуковете" няма да допуснат грешки в мача си за купата срещу Академик София, както се случи в срещата между двата тима за първенство, когато "студентите" успяха да спечелят.

"Нормално се готвим за двубоя с Академик, без да обръщаме специално внимание на Сакалиев. Той няма да бъде пазен персонално, макар да е добър футболист за българските стандарти", сподели Стоев.

"Противникът ни е добре познат, победиха ни в първенството – това също го отчитаме като факт. Основната ни грешка тогава бе, че не можахме да се нагодим към затворения стил на игра, който практикува отборът на Академик и сега работим именно върху това. Разбира се, концентрираме се максимално върху играта на съперника с единствената мисъл, че трябва да отстраним този опонент и да продължим в следващата фаза. Ние сме професионалисти и не мислим за миналото, а сме фокусирани върху бъдещето. Надявам се да не се стигне до изпълнение на дузпи, но не бих споделил на кои състезатели бих заложил при евентуално изпълнение на 11-метрови удари. За да играеш във финала на тази надпревара, трябва да имаш и добър жребий. Надявам се да стигнем колко се може по-нагоре", добави специалистът.

Наставникът на Миньор обяви и групата за предстоящата среща:

Иво Иванов, Чворович, Олегов, Божиков, Цветков, Ванче Траянов, Янкович, Христозов, Юри Иванов, Марков, Данчо Тодоров, Петров, Витанов, Хазуров, Иванович, Младен Стоев, Господинов, Златков, Павлов.

Попитан за присъствието на Дани Златков в нея специалистът отговори така:

"Дани Златков го взимам в групата, но все още не е максимално готов за цял мач. Имам предвид, че той не е максимално подготвен, както игрово, така и кондиционно. Единствено Румен Рангелов е със вирусно заболяване и се лекува, затова и не е включен в групата. Ще коментирам бъдещата селекция след последната среща", допълни в заключение Стоев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация