Фернандес: Класиране в тройката ще приляга на Черноморец

13:04
Фернандес: Класиране в тройката ще приляга на Черноморец
Острието на Черноморец Бургас Адриан Фернандес даде интервю за официалния сайт на тима, в което изрази надежда "акулите" да влязат в топ 3 на "А" група през този сезон.

- Срещу Пирин вкара едва втория си гол от началото на първенството. На какво се дължи този сезон слабата резултатност както на теб, така и на отбора като цяло?

- Този сезон хвърляме усилия не само в атака, но и в дефанзивен план. Не вкарваме много голове, но и не получаваме много. Не бих казал обаче, че напред не се представяме добре. Създаваме положения, но не можем да ги реализираме, което в някои случаи се дължи и на лош късмет. Миналата година имах 7 гола, а през тази засега имам само два, защото ми се налага да играя на по-задна позиция. Освен това и шансът ми изневерява.

- Допада ли ти стила на Муса Койта като нов партньор в предни позиции? Разбирате ли се добре?

- Койта е добър футболист и говори английски, така че нямам проблеми в комуникацията. С него поддържаме добри отношения и извън терена, което до голяма степен помага на партньорството ни в атака.

- Ти лично къде предпочиташ да играеш - на върха на атаката или от втора позиция?

- Моята основна роля е да играя от втора позиция, но аз съм такъв тип играч, че мога да изпълнявам всякакви роли. Опитвам се да дам всичко от себе си, за да помогна, независимо къде ще играя. Постът няма значение за мен. Важното е да съм на терена и да показвам всичко, на което съм способен.

- Има ли сили и възможности "Черноморец" да се пребори за място в тройката?

- Определено смятам, че класиране в тройката ще ни приляга. За това работим усилено всяка седмица и всеки ден. Имам усещането, че можем да бъдем сред първите, а защо да не станем и шампиони, ако имаме повече късмет. В България е трудно. Големите отбори винаги са фаворити, но смятам, че този сезон имаме един много добър отбор и с повече работа и малко корекции ще постигнем успех. Нуждаем се от това и заради нашия президент, който ни отделя толкова много грижи и дава всичко, от което имаме нужда.

- Кои ще бъдат основните конкуренти на Черноморец в борбата за челото?


- Литекс и Левски са пред нас, но разликата не е голяма. ЦСКА са малко назад, но стават все по-силни. В опасна близост са и Локомотив София. Аз обаче мисля само за нас и другите отбори не ме интересуват. Ако играем така, както можем, конкуренцията не ме плаши.

- В Бургас си вече от 2 години. Харесва ли ти, мислил ли си да останеш тук и след края на активната си кариера?


- Много ми харесва, но не съм мислил за оставане. Не знам, може и да остана.

- Ще запишеш ли сина си Тициано да тренира в Черноморец?

- Още е много малък и ходи на детска градина, но когато порасне, със сигурност ще го запиша в Черноморец, ако още сме в Бургас. Засега ще го включа в школата, в която работим със съотборника ми Йохен Зайц и скаута от клуба Даниел Моралес. Събираме деца от 4 до 6 години и ги учим на основни неща за футбола. Организираните тренировки по клубовете почват с деца на 7 години, но с основните понятия е добре да се почне по-отрано. И за тялото, и за духа първите години са много важни.

- Ти си един от любимците на феновете, които често скандират името ти. Какво би им казал?

- Помощта на феновете е много важна както за мен, така и за целия отбор. Лично мен техните скандирания ме зареждат с голяма енергия. Аз съм емоционален и това ми въздейства много добре. Призовавам феновете да ни подкрепят мощно и безрезервно във всеки мач. Само така можем да вървим заедно напред. Само така можем да стигнем до участие в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация