Фенклубът на Юнайтед е № 1 по благотворителност

08:55
Фенклубът на Юнайтед е № 1 по благотворителност
Фенклубът на Манчестър Юнайтед в България е шампион по благотворителност у нас. Над 300 членове приемат за своя кауза да даряват почти всеки месец домове за сираци. Засега най-много подаръци са получили децата във Велико Търново, но идеята на председателя Емил Йорданов е проектите да се развиват, информира "Труд".

"На 27 ноември ще направим първия събор на фенклуба - каза Йорданов, известен като Диджей Емо. - Ще се съберем във Велико Търново и се надяваме всички, които са съпричастни на идеята, да дойдат. За Гергьовден целият клуб участва в акция по кръводаряване. Продължаваме и очакваме още подобни идеи."

През юли българските "червени дяволи" организираха футболен турнир за сираци, като за всички 101 деца имаше медали. Голямата атракция обаче се казваше Трифон Иванов. Железният защитник на четвъртите в света изгледа мачовете и подари топка с автограф на голмайстора.

Част от феновете се срещнаха с Берба през лятото в Слънчев бряг и му подариха плакет с надпис "Ние сме с теб!". А Берба върна жеста с фланелка и автограф.

"Няколко пъти вече ходихме на "Олд Трафорд" - обясни Йорданов. - Най-малкият член е синът ми Алекс, кръстен на Алекс Фъргюсън. Преди две седмици дори седна на мястото на нашия треньор на "Олд Трафорд"."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация