Боби: Сърбия има 400 футболисти в Европа

08:25
Боби: Сърбия има 400 футболисти в Европа
Президентът на Българския Футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че България не е заслужавала да загуби контролата със Сърбия.

Българският тим падна с 0:1 от "плавите", а Михайлов сподели след мача: "Мисля, че не заслужавахме да загубим. Равностоен мач срещу силния отбор на Сърбия, така че направихме една полезна проверка. Жалко, че загубихме. Важно е за самочувствието на тима да не се губят мачове, но по-добре да паднем сега, отколкото на 26 март. Надявам се тогава да имаме повече късмет. Мачът беше достатъчно равностоен".

Бившият вратар на националния тим коментира и днешната дата: "Хубаво е, че днес е 17 ноември. Ще се съберем, ще пием по една бира, 17 години от 17 ноември. Аз поздравих Емил. Това е хубава дата за всички нас, но най-вече за него".

Михайлов продължи: "Да, отсъстваха важни играчи, но вчера си говорихме на официалната вечеря, че Сърбия имат 400 футболисти, които играят в Европа. Представете си за какво става въпрос. Не мога да не съм доволен, имаше старание. Равностоен мач, полезна проверка".

Президентът на БФС каза и няколко думи за бъдещите контроли на тима: "За следващата дата е тежко къде да се играе. Единствено Турция и Израел, но те вече имат други варианти. Може да играем с Мексико в Атланта, но не знам как ще пуснат играчите, защото е далече, а ги пускат за 48 мача. Тежко е с визи, пътуване".

Ръководителят на българския футбол коментира и днешната среща по повод на т.нар. "черно тото": "Всички сме решени да се борим с тези лоши явление във футбола, дано да има законодателни промени. Ние ще изпълняваме всичко, което е необходимо".

Михайлов каза и няколко думи за съдийството у нас: "Аз не смятам, че съдийството е толкова слабо. Пак казва за 100-тен път, че шест пъти сменихме шефовете на съдийството за пет години, откакто съм аз президент. Те по Устав трябва да са бивши международни съдии, ние няма откъде да ги намерим тези рефери. Да внеса отвън ли шеф на съдиите? Никой в БФС не натиска съдиите".

Михайлов бе попитан за информациите, че Литекс си поръчват съдии, за да станат отново шампиони: "Никой не си поръчва съдиите, те се назначават както в цяла Европа. Другите отбори говорят, защото Литекс е на първо място в момента и другите тимове се дразнят. Няма да толерираме нито един отбор, това е сигурно".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

altona
18.11.2010 17:51

Като паднахме от Полша се оправда,че населението им е 40 милиона *thinking*

thrill
18.11.2010 11:19

Перуката - най-некадърният началник в историята на българския футбол . *thumb_down* България никога не е била с толкова лоши резултати през целия си период на съществуване на футболната карта . И никога в отбора не е имало толкова роднини на шефа в първия отбор . *sad* Перуко , go away !