Боби Михайлов: БФС не е най-корупционната среда

15:56
Боби Михайлов: БФС не е най-корупционната среда
Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че има и по-корумпирани сфери от футбола, като добави, че комисия към футболния съюз работи по подадени сигнали за "черно тото".

"БФС не е най-корупционната среда. Имаме осем писма от УЕФА със съмнения за уговаряне на резултата по поток на пари след залагания извън България. Ние проверяваме приходите по банков път, но това са само съмнения без доказателства. Има сигнали и съмнения и в България досега, те са осем. Ако все пак се окаже, че отборът участва в подобно нещо, имаме право да го извадим от групата", заяви Михайлов.

На срещата присъства и ген. Василев, който заяви: "Създадена комисия към БФС получава сигналите като членовете не получават заплата за участието си. Разследваме и ако има евентуален елемент на престъпление, изпращаме сигналите на прокуратурата. Комисията към БФС се е занимавала със сигнали от покойният президент на ПФК Рилски спортист Юри Галев, че на мача Велбъжд – Рилски спортист съдията Ивайло Стоянов е получил подкуп. Направеното разследване, води до искане от ОДП София за още работа. Разглеждали сме Ботев Пловдив– Беласица за залози в букмейкърски къщи. Получихме сигнал от Канал 3 ПФК СП плевен – ПФК Белите орли, разгледахме материалите, извикахме президентите, но те категорично отрекоха".

В момента тече изслушване на БФС, МФВС, разследващите органи в лицето на ГДБОП, прокуратура и комисия по хазарта относно манипулиране на резултатите от срещите на футболното първенство в България, или по-точно казано черно тото. В парламента присъстват Боби Михайлов, Свилен Нейков, Николай Гигов, Бойко Найденов, ген. Васил Василев, Румен Стоилов и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

popi84
17.11.2010 16:46

Ааааа гадната перука прикрива следите на спонсорите си!!! Кои плати за тва тупе ма оууу???