Матеус: Сърбите са класен тим, а ние сме още доста неопитни

15:09
Матеус: Сърбите са класен тим, а ние сме още доста неопитни
Селекционерът на България Лотар Матеус заяви, че се надява неговите момчета утре да получат подкрепа от феновете в контролата срещу Сърбия. Специалистът сподели, че в състава на "лъвовете" има много неопитни играчи, но въпреки това той вярва, че те ще се справят добре.

"Радвам се, че футболистите пристигнаха без големи проблеми. За съжаление някои от тях са измъчвани от умора, други се оплакват от контузии след последния уикенд, надявам се да отстраним тези пречки, за да могат някои от тях да започнат като титуляри”, заяви Матеус.

„Рангелов има малка травма на носа, но вярвам, че ще започне като титуляр утре. Мартин Петров и Янков имат малко мускулни проблеми, затова следобед ще бъдат пощадени на тренировката”.

Относно предишния ни мач със Сърбия, завършил 1:6, немецът коментира: „Резултатът винаги е важен, последният резултат не ме интересува, искам утре да се представим максимално добре пред собствена публика и да постигнем победа”.

„Някои играчи са контузени и може би в последния момент ще се реши кой да играе. Мартин Петров има най-много мачове за националния отбор, така че ако играе, той ще носи капитанската лента”.

„Сръбският отбор е дошъл без някои футболисти, които ние се надявахме да дойдат. Но това прави отборът още по-опасен, защото сръбският футбол има голямо потенциал на млади играчи”.

„Особено след лошите резултати в последните два мача, проблемите в Италия и с Естония, ще се опитат да интегрират нови играчи и като помислите къде играят играчите, които са тук – в Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Борусия Дортмунд…смятам, че Сърбия е един от най-добрите отбори в Европа”.

„Отборът заслужава една добра посещаемост и се надявам утре да имаме такава подкрепа, че да се чувстваме като истински домакини”.

„Имаме само още един мач, който ще остане преди мача с Швейцария, затова ще обсъдим опциите за съперник и ще изберем най-подходящия”.

„В момент сме във фаза на изграждане на този отбор, има футболисти с малко или почти никакъв международен опит. Трябва да подхождаме с известно търпение към тези неопитни футболисти, за да могат те да свикнат с тези изисквания, които ще им поставим”,каза още бившият наставник на Партизан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gunter
17.11.2010 11:05

Дано да ги мързи сърбите да се раздават като предишния мач... *lol*

plamen_titan
17.11.2010 04:57

rokera , може и да е така,но поне човека си казва истината,защото вече е наясно с възможностите на българския отбор.Ние сме един от най-слабите отбори в Европа.На Балканите сме най-слабите,дори и Албания и Македония не можем да бием.

rokera_henry
17.11.2010 00:17

Това изказване ми звучи точно като оправдание при евентуална загуба...

thrill
16.11.2010 23:03

Интересно изказване впредвид факта, че средната възраст на нашите е с осем месеца по-голяма от тази на съперниците ни ... *sad*

TheSharK
16.11.2010 21:59

още не са ни били и вече се оправдават *thumb_down*