Започват да погасяват огромните дългове на Манчестър Юнайтед

11:44
Започват да погасяват огромните дългове на Манчестър Юнайтед
Фамилия Глейзър, която притежава Манчестър Юнайтед, ще започнат да изплащат част от дълговете на клуба, които се изразяват в ПИК-заем на стойност 220 млн. паунда.

Това е и най-тежкият дълг на клуба, тъй като освен главницата, към него се добавя и годишна лихва, която в случая на "червените дяволи" е 16.25 процента.

Американските бизнесмени са решили да изплатят целия дълг, което означава, че на плещите на клуба ще останат "само"другите 526 млн. паунда, които бяха договорени по-рано тази година.

Джоъл Глейзър, съсобственикът на Ред Футбол Джойнт Венчър, компанията която реално държи Манчестър Юнайтед, вече е подписал документа, изпратен до кредиторите - основно хедж фондове.

Според информацията, сумата ще бъде върната до 22 ноември тази година, което трябва да успокои феновете на клуба.

Както е известно, огромна част от привържениците на клуба са изключително обезпокоени от случващото се на "Олд Трафорд" и вече в продължение на година водят битка с американците, като дори създадоха специална организация, с която целяха да откупят отбора, но не успяха.

Миналия месец изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил пък сподели, че американците нямат никакъв проблем със справянето с дълга:

"Мога да говоря единствено за Юнайтед и феновете няма защо да се тревожат. Разполагаме с дългосрочен финансов план, отлични приходи, които растат и съумяваме да контролираме разходите си."

"Дори и нещо да се промени сред собствениците, клубът ще оцелее и ще продължи - ние покриваме повече от адекватно всичките си задължения. Все още разполагаме с пари за инвестиции в нови футболисти и предлагаме дори договори на настоящите", обясни още шефът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

The_Winner1
16.11.2010 18:07

и им остават "скромните" 500+млн. да имат да си дават *lol*