Батков дал властта в Левски на кумеца си

10:47
Батков дал властта в Левски на кумеца си
Собственикът на Левски Тодор Батков продължава да кара влака по свой си начин, независимо дали е прав или не. Финансовият благодетел на сините е поверил цялата власт на „Герена" в ръцете на кумеца си Петьо Заберски, който занапред ще се занимава с важните дела в клуба, твърди „Тема Спорт”. Мениджърът ще отговаря изцяло за селекционната политика в Левски, без да се съобразява с мнението на спортния директор Георги Иванов, камо ли с това на старши треньора Ясен Петров, който е абсолютната пионка на „Герена". Този ход на Батков подсказва за пореден път, че целта му е да използва Георги Иванов заради доброто отношение на феновете към Гонзо.

Адвокатът обаче категорично се съмнява в управленските качества на Иванов с оглед резултатите на отбора, откакто бе назначен за спортен директор. Причините са няколко, а Батков обвинява Гонзо най-вече за сбърканата му трансферна политика, факт е, че откакто Иванов пое спортно-техническата власт, в клуба бяха привлечени, меко казано, спорни футболисти. Към днешна дата всички подбрани от Гонзо футболисти разочароваха тотално, за което говори статистиката. През миналия сезон любимецът на сините фенове привлече на „Герена" ветераните Саша Симонович и Сашо Александров, както и анонимниците Майкъл Тевия, Миро Антонов плюс словашкото менте Петер Петраш. В момента в отбора е Кривия, който се появява в игра само когато някой е контузен. За една година Тевия е записал общо 30 минути за Левски, Миро Антонов и Петер Петраш вече не са в отбора, а Саша Симонович пък в момента съди сините за неизплатени заплати.

През настоящия сезон нещата не са по-различни. Селектираните от Гонзо играчи са, меко казано, спорни и не допринасят за класата на отбора. Калин Щърков не попада дори в групата за мачовете на тима, а една от най-скъпите покупки Иво Иванов до момента е пълно разочарование. Горе-долу същото може да се каже и за Дани Младенов, с тази разлика, че бившият футболист на Пирин все пак вкара някои важни попадения. Точно слабата селекция на Гонзо е достатъчен повод Батков да му отнеме властта и да я повери на Заберски.

Известно е, че мениджърът е сред най-доверените съветници на Тодор Батков от няколко сезона насам. Не е тайна също така, че Заберски бе в основата на уволненията на треньорите Вили Вуцов и Емил Велев. Заради него падна и главата на предишния спортен директор Даниел Боримиров. Новина, която последният потвърди преди време в интервю за „Тема Спорт".


По всичко личи, че Тодор Батков продължава да се допитва до Заберски, особено след като мениджърът докара на „Герена" Дъстли Мулдер и Сержиньо Грийн, които за отрицателно време се превърнаха в ключови футболисти за Левски. Третата холандска покупка Андвеле Слори тотално разочарова до момента, но както вече „Тема Спорт" писа, Батков не обвинява футболиста, а треньорското ръководство. Този ход на адвоката дава ясно да разбере, че каквото и да става, Заберски ще дърпа конците в Левски. От известно време насам мениджърът притежава солидни контакти в Холандия, поради което успя да докара футболисти с богати визитки като Грийн, Слори и Мулдер в родната А група. Друг любопитен факт е, че под давлението на Заберски се търси холандски методист за школата на отбора, за което преди време призна самият Тодор Батков. Интересното в случая е, че спортният директор Георги Иванов нееднократно говореше, че школата не се нуждае от чуждестранен методист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация