Вижте кои български отбори са разследвани за уговорени мачове

08:49
Вижте кои български отбори са разследвани за уговорени мачове
Антимафиотите от ГДБОП разследват засега три български отбора за уреждане на мачове - два са от елита и един от "Б" група, научи "24 часа".

Съмнението върху тези отбори паднало, след като шефът на БФС Борислав Михайлов съобщи, че УЕФА писмено изразила пред БФС подозренията си за уговорки на мачове в българското първенство.

"24 часа" научи, че в "черния списък" са Локомотив Мездра, който изпадна в "Б" група след на миналото първенство, Калиакра Каварна и Миньор Перник.

Някои от футболистите на тези отбори вече са били привиквани в ГДБОП за разпити, очаква се да ги последват президенти и длъжностни лица от тези клубове.

"24 часа" информира още преди месец, че 30 футболисти от "А", "Б" и "В" група са в полезрението на антимафиотите за уреждане на мачове и участие в черно тото. Проверявали се уредени мачове предимно при аматьорите, но имало съмнения и за хванати играчи и от "А" група.Някои от футболистите били и подслушвани.

"Ще танцуваме ли за 30 000 лева?", чули антимафиотите, докато "слушали" футболисти да се уговарят за уредени мачове в елитни чалга кръчми.

Засега обаче уличени клубове официално няма, казаха разследващите. Нищо чудно "черният списък" с отбори, заподозрени за уреждане на мачове, да набъбне, допускат те.

След срещата в събота между гостуващия у нас президент на УЕФА Мишел Платини и министър-председателя Бойко Борисов стана ясно, че в ГДБОП са подадени сигнали за 8 съмнителни мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tenebrum
16.11.2010 14:22

абе има и още отбори ама само тея дето нямат връзките ще го издухат

psiharizlle
16.11.2010 12:49

30 хиляди ? хахаха "голяма корупция" кво се занимаат с такиа малки рибки да хванат големите дето праят милиони от уговорени мачовена

thrill
16.11.2010 11:40

За Калиакра се знаеше отдавна. Бяха станали нарицателни със здкулисните си игри . Това е показателно, до какви беди може да бъде докаран един малък град и един малък отбор , заради болните свръхамбиции на един простоват селски кмет . *sad*

niko_64
16.11.2010 11:30

Най сигурните купувачи са Левски и Цска.За продаввачите ще се светна от вас *evil*