Гара: На терена Бербатов е много добър

11:39
Гара: На терена Бербатов е много добър
Гара Дембеле има ярък спомен от един от емблематичните нападатели в световния футбол Тиери Анри.

Фланелката, с която Анри изиграва първия си мач за националния отбор на Франция, е притежание на звездата на Левски, разказа Гара пред "24 часа".

"Познавам много от звездите на френския национален отбор. Когато бях малък и прохождах за футбола, тренирах в академията Клерфортен, една от най-добрите във Франция. Прекарах там 3 години - спях там, хранех се там - всеки ден. Преди мачове националите идваха на лагер в нашата академия. Идваха Зидан, Анри, всички големи. Е, аз бях на 13 години. Но веднъж с Бен Арфа говорихме със Зидан два часа, говорихме си за всичко важно и просто ей така. А Анри ми даде първата си фланелка от националния отбор. Обеща ми я и следващия път, когато дойде с отбора, ми я донесе", разказа Дембеле.

И Анри тръгва към върховете, постъпвайки в академията на Френската футболна федерация в Клерфонтен, но през 1983 г., когато е едва на 6. През октомври 1997 г. Тиери дебютира за "А" отбора на "петлите" в мач срещу ЮАР. Една година по-рано в Клерфортен постъпва Гара. Дембеле е на 11, когато батко Анри го сюрпризира с екипа си.

24-годишният нападател на Левски има добро мнение и за най-добрия български голаджия в момента Димитър Бербатов.

"Голям футболист. Чета много статии, в които го обвиняват, че е мързелив. Но е много лесно да стоиш пред телевизора и само да съдиш хората, защото са изпуснали едно положение или защото твоето положение не е като тяхното и си ядосан на света. Много по-различно е, когато си на терена. А на терена Бербатов е много добър. Да, понякога просто не се получава. Има такива мачове. Вижте нашия срещу Локомотив Пловдив. Аз не бях същият, отборът не беше същият. Каквото и да опитвахме, просто не се получаваше. Не че не сме го искали. Не приличахме на отбор. И изведнъж идва Лил няколко дни по-късно и ние сме най-сплотеният футболен отбор, играещ като едно срещу три нива по-силен противник", обяснява Дембеле.

От вчера той е във Франция. На 17 ноември ще поведе атаката на Мали срещу Конго и ще запише първи мач за национален отбор. Макар и не е този на Франция. Но поне ще е на стотина километра от родния Париж.

А дали ще е титуляр?

"Не знам. Може би да", отвръща Гара с надежда след последния си разговор със селекционера Ален Жирес.

Дембеле не знае дали Жирес е гледал мачове на Левски. "Но знам едно - че иска много да отида в националния", сигурен е нападателят.Ален Жирес му казал, че е много щастлив, че Гара е приел поканата.

А още в дебюта си в сряда той ще играе с великолепни футболисти като Мамаду Диара от Реал Мадрид.

"Да, има много добри футболисти, които са играли във Франция преди, а сега са в добри европейски отбори и са в националния отбор на Мали. Това също е добър шанс за мен. Усещам, че решението ми ще доведе до добри резултати", завършва головата машина на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lozan_kr
15.11.2010 22:18

Manower чети повече - преди няколко дни не искаше и да чуе за мали - мечтаеше за франция ама......
няма

hrasta
15.11.2010 19:42

Ясно е, че мечтатата му е да играе за Франция, с много труд и упорство и това може да стане !!

Futbulfen
15.11.2010 19:24

Гара,не говори за себе си..питат те за димитър бербатоOFF!

Manower
15.11.2010 19:10

Къде е казал за Франция,бе скапан хейтър?! Писна ми да слушам всезнайковци да говорят по форуми и по някакви сайтове и да плюят по всеи,защото са някакви скапани комплексари! А като излезнете от мижавия си дом сте като плъхчета! Браво Гара,личи си,че си голям! Дано да останеш по-дълго в Левски и да ни помогнеш пак да повторим приказката! САМО ЛЕВСКИ! Успех!

gylybnik
15.11.2010 18:49

гара гледай си мали - а франция само на сън...
*lol*

kokicat
15.11.2010 18:15

torres12312 ти си от тези хора за които Гара говори *thumb_up*

red_devil17
15.11.2010 12:04

Според мен пък майка ти е уцелила две греди , след като те е родила . *thumb_up*

torres12312
15.11.2010 11:48

тоя път гара оцели греда с тва бербатов бил добър на терена *lol*

Gogata85
15.11.2010 11:42

браво Гарра много хубав коментар. успех на Левски в Европа. пожелавам ти да им помогнеш да се класират напред *thumb_up*