Милан подчини Интер с дузпа на Ибра в грубо дерби

23:40
Милан подчини Интер с дузпа на Ибра в грубо дерби
Милан победи Интер с 1:0 в среща от 12-я кръг на Серия А.

Тежката травма на Валтер Самуел принуди Рафаел Бенитес да даде шанс за изява на ветерана Марко Матераци, който започна като титуляр и се прояви още в четвъртата минута. Нашареният с татуировки "Матрикс" безрасъдно подсече отзад Златан Ибрахимович в наказателното поле на своя тим и реферът отсъди дузпа. Ибра с мощен удар преодоля Кастелаци и показа на феновете на Интер колко е доволен, доказвайки за пореден път, че за него миналото не означава нищо.

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка, в която взеха връх грубите единоборства. Възпитаниците на Рафа Бенитес трудно достигаха до чисти голови възможности, като едва в края на полувремето удар от фаул на Снайдер облиза външната страна на мрежата.

Реферът спести да покаже втори жълт картон Гатузо за сериозно нарушение срещу Снайдер и в началото на втората част Рино бе заменен от Пирло.

Интересна рокада осъществи и Рафа Бенитес, който смени на почивката любимеца на Моуриньо Диего Милито и пусна в игра Пандев.

Македонецът скоро се отблагодари на своя наставник, като при един скандал с Абате и двамата получиха официални предупреждения, но за десния защитник това бе втори жълт картон и той напусна терена.

"Нерадзурите" не успяха да притиснат своя опонент в неговата половина и продължиха да бъдат доста ялови в атака.

Заедно с това Златан Ибрахимович продължаваше своя задочен дуел с Матераци и в 73-а минута шведът заби лакът в главата на бранителя, като "Матрикс" бе принудително сменен от Бибиани.

В последните десетина минути Интер се бе настанил в половината на Милан, но отбраната на "росонерите" устиска и така момчетата на Алегри записаха много важна победа, която ги върна на първото място в Серия А.

Интер - Милан 0:1

0:1 Ибахимович 6-а мин (д)

Интер:
Кастелаци, Кордоба, Киву, Матераци, Лусио, Санети, Станкович, Оби, Снайдер, Милито, Ето о

Милан:
Абиати, Дзамброта, Абате, Неста, Тиаго Силва, Гатузо, Фламини, Зеедорф, Амбозини, Робиньо, Ибрахимович

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

thrill
15.11.2010 15:26

Ако не вземат някакви мерки, скоро италианското първенство ще се срине още по-надолу в рейтинг - листата . *sad* От година на година става все по-скучно , а мачове като снощния направо трудно се изтрайват.

shizofrenik
15.11.2010 13:34

Първото полувреме беше интересно с много голови положения ама след червения картон мача стана грозен ... Колко хубаво изглежда класирането в ТОП4 без принтер *lol*

psiharizlle
15.11.2010 12:35

много скучен мач хубаво, че Милан победи *party* А за голмайстора Ибрахомович тоз е някво чудовище какъв фал направи ,нарочно разби бившия си съотборник най-грубия играч, който сам гледал тря му забранят да играе

Notlike
15.11.2010 09:09

Честита победа. Интер не заслужаваха да бият, измислена работа, съдията ги буташе, ама пак показаха, че не могат толкова. Ох, колко се радвам, че Бенитез си отиде. Иначе съдията трябваше да изгони с директен червен картон Абате и Пандев, а не да им дава жълти, знаейки, че така ще излети само единия. После пък направи компромис, като не изгони Ибрахимович, накратко Джедая *joking*

Iv3rs0n
15.11.2010 08:39

Тука като гледам половината сте участвали снощи в мача: "с човек по малко ги бихме" *lol* иначе честита победа

Juventus_tifoz
15.11.2010 07:57

Честита победа на феновете на Милан. Откакто Рафа дойде при принтерите играят по-добре *joking* Пожелавам му все такова представяне *beer*

sasedq
15.11.2010 07:17

Еми след като го няма моуриньо интер вече не са ми неприятни просто са безлични.

Dagoberty1
15.11.2010 00:36

наздраве и на тебе брат,шампиони але але *beer*

Dagoberty1
15.11.2010 00:31

Обичам Милан,ай наздраве за любимият отбор *beer* *thumb_up*

shizofrenik
14.11.2010 23:51

Хахахаха хем 35 мин. с човек по-малко и пак ви бием уеее МЕРДИ *lol*

Unbeatable_fen
14.11.2010 23:46

тоя Рафа Бенитес провали така смазания отбор на Maуриньо камоли ще станат шампиони на Италия и даже в ШЛ неги виждам на 1/8 финал са отпаднали *smile*

hrasta
14.11.2010 23:44

Мн слаб Интер.... Мирише ми на трениорска смяна !