Матеус отсече: Докато съм селекционер, Домо няма да бъде викан

16:33
Матеус отсече: Докато съм селекционер, Домо няма да бъде викан
"Докато аз съм национален селекционер, Валери Домовчийски няма да играе в националния отбор", коментира Лотар Матеус ситуацията с нападателя на Херта, който отказа да се присъедини към лагера на България за предстоящата контрола със Сърбия.

Немската легенда коментира положението с Домо, като разкри и други подробности около състава на България за приятелския мач в сряда.

"Не може един футболист да си избира мачовете, в които ще играе. Как аз ще имам доверие в бъдеще на него, след като сега ме е подвел. Още повече, че всичко около него беше уговорено с треньора му в Херта", каза Матеус.

На въпрос, защо Станислав Ангелов не е бил извикан в националния, спецът обясни:

"Още при първата ми среща с футболистите им изясних, че в националния отбор ще играят тези, които играят в клубовете си. Той не е записал достатъчно мачове напоследък, за това не попадна в плановете ми за контролата със Сърбия. Той обаче е футболист с качества и когато заиграе редовно, аз нямам намерение да се лишавам от него. Същото се отнася и за Иван Стоянов. Що се отнася до Георги Пеев, за мача със Сърбия аз имах по различни възгледи и той нямаше да започне като титуляр. За това реших да му спестя дългото пътуване от Русия до България", обясни селекционерът.

Матеус сподели и очаквания си за предстоящата контрола:

" Сърбия прилича по стил на игра страшно много на Черна горе. За това искам да сме подготвени за квалификацията, която ни предстои догодина. Познавам отлично сръбския футбол и фактът, че част от по-дробите им играчи ще отсъстват, е нож с две остриета. Защото техните резерви може да използват своя шанс. Няма да правя много експерименти със състава си защото нямам много време до следващите квалификации. Знам добре, че Мартин Петров няма да играе срещу Швейцария и срещу Сърбия Николай Димитров ще получи своя шанс. В нападение разполагам с трима равностойни нападатели в лицето на Валери Божинов, Димитър Рангелов и Димитър Макриев. А Ивелин Попов е нашата 10-ка. Той разполага с огромно въображение и не трябва да отнемам от свободата му. В средата в халфовата пък разполагам с Чавдар Янков и Благой Георгиев", завърши германецът.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
15.11.2010 09:11

Кой си ти, че да отказваш на националния? Много правилно не го вика. Тънга-мънга няма. Като сметнем, че става дума и за Втора Бундеслига..

krasenco
14.11.2010 22:05

Чакайте,малко!Какъв е Домовчийски?Щом не иска да играе,няма място в отбора!Няма значение какви качества има.

lozan_kr
14.11.2010 20:34

домо е добър ама по душа! а за барби - по добре да не се връща и с него и без него ......... като гледам как играе в манчо тцтцтц гледа мача от близо ама като се върне руни нашия дълбока резерва!!! *party*

gangsteraa
14.11.2010 19:04

кво браво ве глупав ... Ако бербата му каже ше са върна за еди кой си мач тоз вувузела ши му напрай ама нали Домо ОЩЕ не е станал такава звезда и дай да си дигаме имиджа на него нямал да стъпи туй онуй ... Йалък е да ходи да са моли кат циганка на байрям на барбиту а да са мъчи да си дига имиджа за сметка на Домо и съм сигурен че страшно много му се преиначават думите от пресата Домо е добър и перспеткивен футболист а тоя проклетник скоро сам ще си тръгне така че ...

lozan_kr
14.11.2010 16:54

браво лотаре! това трябваше отдавна да стане и с по големите звезди, а ве да отказват контроли в юар и после да се отказват от национала! *thumb_up*