Адвокати спасиха ЦСКА от фалит

12:26
Адвокати спасиха ЦСКА от фалит
Адвокатите на ЦСКА Радостин Василев и Кирил Калинков оправдаха високите си хонорари, като спечелиха изключително важно дело в полза на клуба срещу държавата, пише "Меридиан мач".

Случаят датира още от 1999 година, когато при прехвърлянето на акциите от футболния клуб в акционерно дружество бившият собственик на ЦСКА Васил Божков бе начетен с 900 000 лева.

Сумата с лихвите вече възлиза на 32,1 милиона лева. Върховният касационен съд обаче отсъди, че ПФК ЦСКА АД не дължи сумата на държавата и тогавашните закони са били спазени.

Така бе потвърдено решението на апелативния съд и то остава окончателно, без право на обжалване. При положени че искът на финансовото министерство бе уважен, дългът трябваше да се плати веднага.

В противен случай щеше да се обяви несъстоятелността на АД и ЦСКА щеше да бъде обявен във фалит.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notilke
14.11.2010 12:46

И сега да не ме нападнат феновете на Левски.Казах ,че ги уважавам и тях, защото са истински отбор, с голяма публика и в Европа прославят България колкото ЦСКА.А не са изкуствен отбор като Литекс (наприемр)

Notilke
14.11.2010 12:43

БРАВО.Без ЦСКА няма футбол в България!Уважавам и Левски, но ЦСКА си е ЦСКА.Няма друг такъв отбор в България няма и да има *beer*