Юве и Рома поделиха точките в зрелищно дерби

23:54
Юве и Рома поделиха точките в зрелищно дерби
Ювентус и Рома завършиха наравно 1:1 на стадион "Олимпико" в Торино в среща от 12-я кръг на Серия А.

Преди почивката гостите имаха териториално превъзходство и владееха повече топката, но за сметка на това "бианконерите" жилеха своите опоненти с опасни контраатаки.

Още в петата минута Фабио Куалярела изведе Якуинта сам срещу вратаря, но таранът си пое много лошо топката, като си скъси много ъгъла и ударът му бе спасен от Жулио Серджо.

Десет минути преди почивката Алберто Акуилани центрира остро от десния фланг и от точката на дузпата Винценцо Якуинта със странична ножица вкара изключително красив гол - 1:0 за Ювентус.

Секунди преди почивката реферът отсъди дузпа за Рома, като причината бе игра с ръка в наказателното поле на Симоне Пепе. Франческо Тоти шутира в долния десен ъгъл за 1:1.

След почивката Рома продължи опитите си да доминира, но това отвори още повече свободни пространства за възпитаниците на Луиджи Дел Нери, които пропиляха две чисти положения, които можеха да им донесат трите точки.

Първо Фелипе Мело направи изненадващ пробив по десния фланг, нахлу в наказателното поле и с пас по земя намери Акуилани оставен непокрит на границата на пеналта. Бившият халф на Рома отправи плътен шут по земя, но от голлиния та Бурдисо изчисти.

Пет минути преди края Амаури свали с глава едно дълго подаване за Дел Пиеро, а ветеранът подаде на Куалярела, който воле стреля от над трийсет метра, като Жулио Серджо успя с атрактивен плонж да избие.

Така в крайна сметка двата тима поделиха точките, като Ювентус има 20, а "вълците" 19 спечелени пункта.

Ювентус - Рома 1:1

1:0 Якуинта 35-а мин
1:1 Тоти 45-а мин (д)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vekso
14.11.2010 15:36

Дербито на Италия винаги е било Милан - Ювентус. Но в последните години градските дербита са много по-интересни. *thumb_up*

valk0v
14.11.2010 14:23

toressss, приятелю по-голямо дерби от Рома - Лацио няма в Италия
ФОРЦА РОМА

Rizov_24
14.11.2010 11:36

Първите трима потребителчета,който са коментирали, сигурно следят Серия А от 3-4 години.Интер-Милан било най-голямото дерби в Италия(хаха),в Милано може,но явно забравяте кой е най-великия отбор в Италия.Отбора с най-много трофеи в Калчото.GRANDE JUVE

JuVe_za_ViNaGi
14.11.2010 10:22

смешко земи са самоубии наи голямото дерби *lol* и делпиеро ако е дядо зн цигана санети прякор хуинети е наи голямата курва на сжета е след дарвохимови4 и забатия кон масимо морати и кои копувал ма4ове juventus е доминация принтер купува ма4ове *erm*

facee
14.11.2010 09:15

феновета на Дуспентус веднага се оплакват от съдията когато не победят...ее стига не стига че ва бутат яко аи се оплаквате ади моля ви се по спокойно...и ся в на майка ви у п*тката гадни бианконери(Бракониери) *lol**lol* ае със здраве щом ви ругаете и ни ще ругаем пе*алчета мазни гадни отидете да правите сви*ки на дядо Пиеро май като го няма (М) Гожи да ви купувам мачовете и да биетe в 90 минута не ставате боклу*и

toressss
14.11.2010 01:02

дано мача утре другото дерби да е по интересно. Лично за мен Милан-Интер е най голямото дерби в Италия *beer*