Любо Пенев: Трудът ни дава резултати

20:52
Любо Пенев: Трудът ни дава резултати
"Надявам се да не губим точки срещу Локомотив София", заяви треньорът на Литекс Любослав Пенев в навечерието на сблъсъка с "червено-черните".

"Обясних на момчетата, че не трябва да има никакво отпускане. Това, че сме лидери с 5 точки преднина, не означава нищо. Първенството не е свършило – остават още два мача до края на есенния дял и още два за купата. Искам максимална мобилизация. Като вземем тези четири мача, тогава ще има почивка и всеки може да прави каквото си иска", категоричен бе Любо Пенев.

"Готови сме за мача с Локомотив. В Ловеч идва един стойностен отбор, а аз много харесвам такива мачове. Ще подходим сериозно към двубоя, както сме го правили срещу всеки наш съперник. Нещата около титулярния състав са ясни. Все пак имаме още часове до мача. Що се отнася до Николай Бодуров – той от няколко дни тренира с основната група. Всичките ми футболисти трябва да са готови за игра. Те знаят, че всеки един момент може да им се наложи да играят, защото във футбола има контузии и наказания", убеден е легендарният нападател на Валенксия, Атлетико Мадрид, Селта и Компостела.

"Познавам отбора на Локомотив добре и ще взема необходимите мерки. Цяла седмица се готвим конкретно за това дерби. Както винаги съм спокоен, очаквам добър мач и да се поздравим с успех накрая."

Любослав Пенев коментира и ситуацията в българския футбол към момента.

"Всички или може би повечето хора разбират от футбол. Аз много обичам да гледам вечер по телевизията какво се коментира. Всеки има право да изразява собственото си мнение. Не искам да влизам в спор с когото и да било. Имаш си мнение – уважавам го. Искам да се огранича върху това да си гледам работата, моят отбор да играе добре и да си печели мачовете и нещата ще завършат както трябва. Факторът домакинство е важен за всеки един отбор. Но ако един тим си е поставил високи цели – купа или титла, не трябва да прави разлика между домакинства и гостувания. Аз лично искам моят отбор да играе по еднакъв начин вкъщи и като гост. Да играем добре и да печелим мачовете си."

Пенев сподели вижданията си и за моментното състояние на Литекс.

"Аз съм оптимист и гледам надалеч в моето личностно развитие – в случая като треньор. Може да прозвучи нескромно, но трудът, който влага ръководството, ние треньорите и момчетата дава своя резултат. Активът от точки е добър. Без значение, че в началото на моя треньорски престой в Литекс започна с две равенства. Както бяха равенства, можеха да бъдат и две победи."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biserms
13.11.2010 07:06

winner напълно си прав.Много ми е интересно как така Литекс всяка година мачка в България, бие Левски и Цска с измислени дузпи, картони, засади и прочие, а като отиде в Европа - Срамммммм.Ако наистина са толкова добри трябва да го покажат и в Еропа,а не да ми се зорят и едвам да бият Рудар Плевля от Черна Гора *sick* *thumb_down*

The_Winner1
13.11.2010 00:58

Нe трудът ви, а корупцията си казва думата *thumb_down*