Домовчийски отпада от националния отбор

16:42
Домовчийски отпада от националния отбор
Нападателят на Херта Валери Домовчийски отпада от състава на националния отбор на България за приятелския мач със Сърбия на 17 ноември, сряда, от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Берлинският клуб има насрочени мачове за първенство на 15 ноември, понеделник, и петък, 19 ноември. След разговор между селекционера на България Лотар Матеус и наставника на Херта Маркус Бабел бе постигнато споразумение Домовчийски да изиграе само вторите 45 минути за България срещу Сърбия. Самият футболист обаче изразил в телефонен разговор пред Матеус желанието си изобщо да не пътува до София, информираха от БФС.

"Дадох му 36 часа аз размисъл и му обясних, че решението е изцяло негово. Аз ще го уважа каквото и да е то, но не мога да позволя футболистите да си избират в кой мач на националния отбор да вземат участие и в кой не. В четвъртък Домовчийски ми се обади по телефона, за да ме информира, че няма намерение да се присъедини към лагера на националния отбор. За мен случаят е приключен, а футболистът допусна грешка, но искам да подчертая, че уважавам решението му, въпреки че не го разбирам. Казах му много ясно, че няма право да пренебрегва така националния отбор на България, особено когато всичко между федерацията, Херта и мен като селекционер е уточнено и нямаше никакви недоразумения", коментира за пресслужбата на БФС селекционерът Лотар Матеус.

Засега на мястото на Валери Домовчийски няма да бъде викан друг футболист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ip
13.11.2010 05:09

Ти пиши само когато излезеш от упойката на медикамента, който са ти предписали *smile* сбъркалиса ти дозата май, а *lol*

drummer
12.11.2010 19:43

Аз пък се чудя на акъла на Матеус, за какво го вика въобще тоя подуянски нещастник, който досега е използван в националния, само за ...баланс в самолета?! Да, но сега няма да ...летим?! *lol*

markata1988
12.11.2010 19:36

след което САФ си призна колко е сбъркал със схемата... И факт е, че след като напусна националния, в който преди тва всички изсипваха всяка възможна топка към него, щото той е Херкулес и е всесилен, а така бяхме изключително лесни за опазване... факт е, че формата му се подобри значително след напускането... Националния тим в това му състояние пре1и на играчите, не им помага...

nofx
12.11.2010 19:32

12markata1988 последната година колко играеше?

markata1988
12.11.2010 19:29

Kalinho, куклата Барби както ти казваш вкара хеттрик на Ливърпуул, което никой в Юнайтед не е правил от над 50 - 60 години.... Когато ти, или някой друг го направи, когато вкарате толкова голове, колкото е вкарал той и когато помагате на децата таланти, колкото той... Тогава можеш да го наричаш както и да е! Преди мрънкахте да се маха от националния, сега мрънкате що се е отказал. Ей заради такива като вас.... разбирачи.

markata1988
12.11.2010 19:27

nofx ти гледаш ли мачовете на Юнайтед, та твърдиш, че играе по 20 - 30 минути? Очевадно - не!

nofx
12.11.2010 19:02

altona бербатов е шибана резерва пич тои се отказа щото го мързи да тича на него му е добре да играе на седмица по 20-30мин и да взима 100 хиляди паунда докато домо предпочита да не играе в един приятелски мач на неква пародия на отбор и да се доказва в клубния след като сега му се гласува доверие! не пиши преди да си на ясно с нещата..... но кво ти казвам то в бг 95% са така *thumb_down*

Kalinho
12.11.2010 18:58

Ооо колко си прост *smile* само това може да ви се каже, прочетете цялата статия и елете пак. Как според вас да го направи, играе на 15ти на 16ти лети до България играе на 17ти в контрола, в която може и да не го пуснат на 18ти обратно до Германия и на 19ти пак мач. Ама за хора с две мозъчни клетки как да го проумеят това. 5 дни 3 мача и два полета, дали ще издържи някой футболист на това? Това, че Куклата Барби се отказа, и сега искате да изкарате всички като манекенчето на 29 да се отказват няма да стане.

thrill
12.11.2010 18:36

Поздрави за Валери ! Както и за Димитър Иванков и Димитър Бербатов *thumb_up* Ето това е силата да бъдеш искрен , истински *stop* Да бъдеш себе си , без лицемерни и популистки пози . Един футболист може сам най-добре да прецени кога и как да бъде полезен . И , ако има някакви външни или вътрешни причини, които го карат да не изпитва удоволствие от това , което искат от него - той просто не го прави . И толкова . Обяснения не е длъжен да дава никому . Всеки има право на свое решение и на своя преценка . Всеки отговаря за постъпките си само пред собствената си съвест . Валери така е преценил - така е постъпил . Това е мъжка постъпка . А , че не се харесва на мнозина - проблемът си е техен .

altona
12.11.2010 17:33

За всички,мразещи Бербатов - ето това е да се изплюеш на националния отбор на България *stop*