Дъстли Мюлдер: Възхитен съм от публиката на Левски

13:09
Дъстли Мюлдер: Възхитен съм от публиката на Левски
Официалният сайт на Левски отново предостави възможността на феновете на тима да задават въпроси към своите любимци в рубриката "Интервю на седмицата".

Този път гост на рубриката е холандският защитник Дъстли Мюлдер.

Ето и неговите отговори.


- Какво мислиш за българския футбол?

- Харесва ми. В играта преобладават единоборствата, но това е добре. Имате и някои силни клубове, които вдигат качеството на футбола у вас.

- Как се чувстваш в България?


- Хората са много дружелюбни. Чувствам се като у дома си.

- Какво мислиш за публиката на Левски?


- О, феновете ни са страхотни. Много са въодушевени, създават твърде колоритна обстановка на мачовете ни. Харесват ми, особено зарята, която направиха на някои от нашите мачове. Бях приятно изненадан.

- Най-незабравимият мач, в който си взел участие?

- Първият ни двубой тук в груповата фаза на Лига Европа срещу Гент. Беше доста драматично, вкарахме победния гол в края на мача, публиката полудя, въобще беше незабравима вечер.

- Отборът, на който си се възхищавал като дете?

- Не бях привърженик на някой отбор, просто симпатизирах на Бразилия, на Роберто Карлос, на Кафу, въобще на футболисти, играли на моя пост. Така също Ривалдо бе много силен по онова време.

- Как се чувстваш в Левски?

- Супер! Нямам оплаквания, отборът е силен, има добри футболисти. Всичко е наред.

- Какво мислиш за българското първенство и според теб има ли възможност за развитие на млади футболни таланти в България?

- Разбира се. Тук има добри футболисти, израснали именно в България, така че няма причина да не може това да се случва. Просто самите играчи трябва да бъдат максимално концентрирани в своята работа, да проявят характер и добрите резултати няма да закъснеят.

- На кое място би поставил Левски, ако отборът играеше в холандското първенство?


- Левски е добър тим. Мисля, че място в първата осмица ще му подхожда, с определени шансове за класиране на местата, даващи право на участие в евротурнирите на УЕФА.

- Как прие интереса на Левски към теб, стори ли ти се сериозен, знаеше ли нещо за България и клуба, изненадан ли си, или си разочарован от трансфера ти при сините? Как ти се струва съставът, докъде можете да стигнете?

- Съвсем сериозно приех поканата от Левски. По принцип обичам авантюрите, а идването ми в София бе именно такова. Не мога да съжалявам за нищо. Отборът играе добре, имаме шансове на всички фронтове, където се борим. Само трябва да бъдем малко повече концентрирани, защото малко или много се забелязват някои проблеми. Въпреки това все още можем да продължим в Европа и напролет. Заедно с нашата невероятна публика всичко е възможно. Надявам се да успеем. Титлата в България също е наша голяма цел.

- С кои съотборници се разбираш най-добре и какво ти е мнението за Георги Иванов?

- По принцип от моята страна на терена играя с Милиев, той е качествен футболист, национал на България и мисля, че се разбираме добре, но има още какво да изгладим в нашия синхрон на терена. Що се отнася до спортния ни директор Георги Иванов, мога да кажа, че той е сърцето и душата на Левски. Има добър подход спрямо футболистите и знае как да ги насърчава в трудните моменти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация