Радуканов: Не искам гаранции, а ЦСКА да бие

09:34
Радуканов: Не искам гаранции, а ЦСКА да бие
Милен Радуканов преобрази ЦСКА за много кратко време. Младият специалист, който замени недоразумението Гьоре Йовановски, взе четири поредни победи и сега гледа към петата. В неделя ЦСКА посреща друг отбор, намиращ се в подем - Локомотив Пловдив. Радуканов отдели внимание на читателите на "7 дни спорт" и говори за предстоящия двубой на тима, отношенията между българи и чужденци на Армията и бъдещето си в клуба.

- Г-н Радуканов, предстои труден мач на ЦСКА срещу Локомотив Пд. Готов ли е отборът да постигне пета поредна победа?

- Всички се надяваме да победим в неделя. Разбира се, че сме готови. Нямаме право на грешки, трябва да печелим точки. Но наистина ще бъде трудно. В момента Локомотив Пд е един много добър отбор. Разполагат със силни играчи, показват отличен футбол. Бях на Герена за мача им с Левски. Победиха заслужено с 2:1. Надиграха съперника и оставиха добри впечатления. Аз мога да имам само уважение към тях.

- Спас Делев ще пропусне срещата заради наказание. Очаквате ли липсата му да окаже голямо влияние на ЦСКА?

- Не знам колко ще е голямо, но определено Спас ще липсва. Той се превърна в основен играч в последните мачове. Имам пълно доверие в него, но за съжаление ще трябва да се оправяме без Делев в неделя. Ще направим всичко възможно този, които влезе на неговото място, да го замести максимално.

- Няма как да не сте ядосан от постъпката му по време на мача с Пирин и действията му след края на въпросния мач? Изкара си глупав втори жълт картон, после се сби с фен на домакините?

- Тези работи не са никак приятни. Говорил съм с Делев, говоря всеки ден с него. Той е млад футболист и смятам, че тези му действия се дължат именно на това. Опитвам се да променя мисленето му. И преди мача с Пирин му казах да внимава какво прави, да избягва провокациите, но видяхте какво стана. Сигурен съм, че промяната на Спас е въпрос на време и разговори. Знаете преди две години къде играеше Делев и колко бързо стигна до ЦСКА. Напрежението е голямо, но е нормално за водещите отбори и Спас трябва да се справи с него.

- Италианецът Марко Еспозито даде скандално интервю в своята родина. Обвини вас и българските футболисти, че се държите зле с чужденците в отбора?

- Запознат съм с това интервю, но много се съмнявам, че то се е състояло. Преди тренировката в сряда самият Еспозито дойде при мен и каза, че не е давал такова интервю и няма нищо против мен и съотборниците му. Нямам основания да не му вярвам, защото не личи да е обиден на някого, да има нещо против другите футболисти и нас, треньорите. Ето, вие сте тук, гледате тренировките, виждате доброто настроение у играчите, шегите и усмивките на лицата им. Виждате как се държат българите с Еспозито и с другите чужденци. Всичко е наред и няма напрежение между футболистите.

- Някои от легендите на ЦСКА приеха скептично вашето назначение за старши треньор. Сега, след четирите поредни победи, си промениха мнението. Искате ли да им кажете нещо, или ще продължите да говорите с резултати?

- Не, не искам да коментирам изказвания на когото и да било. Всеки си има право на мнение. Не влизам в дискусия с никого. Уважавам всеки, записал името си в историята на ЦСКА. Щастлив съм, че работя за този велик клуб и искам отборът да върви нагоре. Само това ме вълнува.

- Вярно ли е, че сте говорили с ръководството на клуба и са ви гарантирали, че ще водите ЦСКА до края на целия сезон?

- Вижте, аз не искам никакви гаранции. Давам най-доброто от себе си всеки един ден, на всяка тренировка, на всеки мач, за да може ЦСКА да побеждава. Казах вече, че не ми е фикс идея да съм старши треньор. Дори да дойде опитен специалист през зимата, с радост ще бъда негов помощник, ако преценят собствениците. Млад съм, искам да се уча, да израствам в професията.

- Жребият за 1/16-финалите за Купата на България отреди да гостувате на Сливен. На пръв поглед приемлив съперник?

- Няма добър или лош жребий. Какъвто и да е той, ние трябва да отидем, да излезем на терена и да си свършим работата. Уважаваме всеки противник. Аз винаги казвам на моите футболисти, че трябва да уважават и да имат респект от всеки отбор, срещу който се изправят. Целта пред ЦСКА е да побеждава във всеки мач, независимо от кой турнир е той. Купата на България също е приоритет за нас и сме длъжни да продължим напред.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация