ГДБОП разследва уговорени мачове в България

09:31
ГДБОП разследва уговорени мачове в България
ГДБОП вече разследва уговорени мачове в България, стана ясно вчера. Шеф в Калиакра Каварна е бил викан на разпит в дирекцията за двубоя с Марек за Купата на България, спечелен от каварненци с 5:1 миналия декември. Сигналите обаче са за повече от един мач, съобщиха по БНТ.

Сигналът към ГДБОП бил подаден от УЕФА, каза в късните новини на БНТ онази вечер водещата Надя Обретенова. Ставало въпрос за мачове, за които се предполага, че са уговорени. В сутрешния блок на националната телевизия вчера пък гостува служител на дирекцията за борба с организираната престъпност. Той обясни пред водещия Радостин Любомиров, че в България има футболисти, които залагат върху футболни мачове със собственото си участие. Ненавременното плащане на премии и заплати ги кара да изкарват пари по такъв начин, каза офицерът от ГДБОП.

"Понякога залагат за брой тъчове, корнери или кой ще получи картон", каза той.

"7 дни спорт" научи, че един от разследваните мачове е от миналата зима за Купата на България. На 12 декември 2009 г. в Дупница играят Марек и Калиакра. Мачът завършва 1:5 за гостите. Президентът на Калиакра Венцислав Василев е бил вчера на разпит в ГДБОП. Той потвърди това, но отрече категорично Калиакра да е участвал в договаряне на резултата. Играха с резервите, победихме съвсем в реда на нещата, каза Василев. Шефът на Марек Йордан Андреев

Данчо Елечето, преди година пък беше посочен от Венци Стефанов като човек, който "обича да се заиграва с тотото". Андреев също твърди, че резултатът не е бил уреден.

В БФС нямат информация за случая. Шефът на комисията за феърплей, ред и сигурност ген. Васил Василев каза, че за пръв път чува за такова нещо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

admirall
12.11.2010 16:15

Той за пръв път чува за доста неща.Явно пада от луната.