След като спъна Интер, Бреша взе точка и от Ювентус

23:42
След като спъна Интер, Бреша взе точка и от Ювентус
Бреша и Ювентус завършиха наравно 1:1 на стадион "Ригамонти" в среща от 11-я кръг на Серия А.

Преди почивката темпото на игра не бе особено високо, като и двата тима повече залагаха на тактическото надлъгване в центъра. Домакините владееха повече топката и имаха две чисти чисти голови положения. След грешка в халфовата линия на Юве Диаманти стреля от границата на наказателното поле, но Сторари спаси. Десетина минути преди почивката бразилецът Едер нацели напречната греда на "бианконерите" с мощен удар от чиста позиция. Възпитаниците на Луиджи Дел Нери изглеждаха бавни във фаза атака, като Дел Пиеро тотално се проваляше в ролята си да създава опасни положения пред вратата на противника, а Куалярела често бе изолиран сред отбраната на Бреша.

В началото на второто полувреме домакините започнаха по-добре и в първите петнайсетина минути те имаха известно приемущество. Тогава Дел Нери замени Дел Пиеро с Якуинта. След този ход на специалиста темпото в играта на Юве се повиши и в 69-а минута именно след пас на Якуинта отдясно Фабио Куалярела нацели страничната греда на домакините.

Секунди по-късно Гросо центрира отляво и този път Куалярела протегна крак и прати топката в мрежата - 0:1.

В 72-а минута Диаманти с параболичен удар изравни резултата и взриви трибуните на стадион "Марио Ригамонти". Бившият играч на Уест Хям заби изключително красиво попадение, което може да кандидатства за гол на сезона.

До края на двубоя нервите взеха връх и двата тима трудно успяваха да организират нещо смислено пред противниковата врата. Все пак в даденото от съдията продължения Гросо центрира отляво и Кулярела стреля от точката на дузпата, но ударът премина над гредата. Така Бреша и Юве си поделиха по една точка.

Бреша - Ювентус 1:1

0:1 Куалярела 70-а мин
1:1 Диаманти 72-а мин


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация