Миньор се прицели във финал за Купата

14:44
Миньор се прицели във финал за Купата
Изпълнителният директор на Миньор Перник ген. Йордан Димитров заяви за официалният сайт на "чуковете", че жребият, който определи неговия тим да приеме Академик София на 1/16-финалите в турнира за Купата на България, е нормален.

Това ще е трети сблъсък между двата отбора за последните четири месеца. Преди старта на първенството "жълто–черните" победиха на стадион "Металург" с 2:1. В мач от първенството, игран на "Овча купел", "студентите" взеха реванш с 0:2.

"Нормален жребий, дали Академик ще се падне, дали Левски, дали Тополите ... Нормален жребий, всеки си поставя своите цели. От тук наистина има какво да показваме и съм убеден, че футболистите оцениха своите действия. Тук ще направим всичко възможно да се реваншираме пред своите фенове", каза генералът.

Той смята, че Миньор има шансове да играе дори на финал. "Една от целите, която сме си поставили, е да стигнем колкото се може по-далеч. Играем мач за мач, целта е да отидем по-напред, а защо не полуфинал или финал", вярва Димитров. Шефът на перничани обаче се надява и късметът да бъде на тяхна страна.

"Дано има и малко късмет, не трябва да ни притесняват отборите от "А" група и "Б" група. Ще направим всичко възможно да гоним по-предно класиране".

Запитан за качествата на дошлия вчера французин Сарес Ибрахими, генералът заяви: "Той показа качества, но оттук нататък си има треньорско ръководство, което ще прецени. Вчера го наблюдавах. Отчитах въобще първото му излизане, непозната обстановка в България и Перник. Той обаче намери общ език с Ванче Траянов, с Данчо Тодоров. За да го вземем, трябва да бъде над качествата на нашите футболисти."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация