Левски и ЦСКА гледат към “Газпром”

12:27
Левски и ЦСКА гледат към “Газпром”
И “ Левски” се надява “Газпром” да стане спонсор на отбора, съобщиха два независими един от друг източника. Както “24 часа” писа, феновете на ЦСКА ходиха лично при премиера Бойко Борисов да го молят руският гигант да влезе и в Борисовата градина. И от “сините” обаче са потърсили министър-председателя, който е един от най-големите привърженици на отбора. Преговори обаче ще се водят едва след сключването на споразумението за “Южен поток”.

“Единствено г-н Тодор Батков може да коментира подобно нещо”, казаха от “Левски”. Телефонът на адвоката обаче остана изключен дълго след 2:2 срещу “Славия” вчера.

“Ние нямаме никакви връзки с руския гигант. Феновете никога не са представлявали отбора. Не сме преговаряли”, заявиха пък от ЦСКА.

Според източниците става въпрос за шестцифрена сума, която се търси от новия спонсор.

Руската енергийна компания обаче със сигурност не може да стане собственик на български отбор, а само да си прави реклама. Това е в разрез с разпоредбите на УЕФА. “Газпром” е собственик на “Зенит” (Санкт Петербург) и не може да има повече от 10% от акциите в друг отбор, който играе в същия евротурнир като този отбор. (Виж по-долу.)

Издръжката на ЦСКА и “Левски” в момента доближава 10 милиона лева и всеки спонсор е добре дошъл. Около 1/5 от сумата идва от надписите върху екипите.

Положението в Борисовата градина обаче е доста по-сложно и заради дълговете, натрупани от Александър Томов и след това от новите собственици от “Титан”. Така може да се смята, че “Левски” е фаворит да вземе рекламата от “Газпром”.

При положение че руснаците решат да дадат пари на “Левски”, ситуацията в ЦСКА става доста опасна и клубът може да не получи лиценз за следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

HeKu
08.11.2010 18:19

Клуб който има камара дългове и финансите му са на минус не може да вземе лиценз.Ако се спазват правилата разбира се.

Beckenbauer
08.11.2010 13:36

Как ЦСКА няма да получи лиценз бе?!? Вие осъзнавате ли какво пишете ? Какво общо има лиценза с газпром е тва искам да ми се обясни!!!