Осакатеният Ювентус обърна Чезена и взе важни три точки

17:55
Осакатеният Ювентус обърна Чезена и взе важни три точки
Ювентус трудно победи Чезена с 3:1 като домакин в среща от десетия кръг на Серия А.

Ювентус започна мача с Чезена без девет от основните си състезатели, които отсъстваха заради контузии. Други трима Фелипе Мело, Давиде Ландзафаме и Винченцо Якуинта пък бяха оставени на пейката, тъй като все още не бяха напълно възстановени от травмите, които доскоро лекуваха.

На треньора Луиджи Дел Нери дори се наложи да гласува доверие на младия бранител Сьоренсен, който започна като титуляр в сърцето на отбраната на "бианконерите". Фабио Гросо пък, който бе нарочен за изгонване, започна по левия фланг на защитата.

Логично домакните изглеждаха доста объркани в началните минути, като футболистите на Чезена по перфектен начин се възползваха от слабостта на своя опонент и в десетата минута те откриха резултата. Топката бе центрирана в пеналта на Юве, където Гросо изпусна Шелото, който с глава подаде на непокрития Хименес и бившият играч на Тернана, оставен сам на празна врата, заби топката в мрежата.

Без Красич, Мело и Киелини, Юве изглеждаше доста уязвим в ментален план и възпитаниците на Дел Нери позволиха да бъдат притиснати, като в определени моменти изглеждаше така сякаш, гостите са на път да вкарат втори гол.

Все пак домакините, водени от своя капитан Алесандро Дел Пиеро, се поокопитиха и в 20-а минута Акуилани с удар от над трийсет метра принуди Антониоли със сетни сили да избива в корнер.

Минута по-късно след изпълнение на корнер реферът отсъди доста спорна дузпа за Юве. След единоборство с Пелегрино Бонучи падна на земята. Бранителят на гостите получи жълт картон, а Дел Пиеро майсторски реализира наказателния удар. След вчерашната смешна дузпа, която бе отсъдена в полза на Интер, днес съдийството също не бе на висота и в мача на друг от грандовете, сякаш, за да се потвърди клишето, че реферите навсякъде бутат по едно рамо на големите отбори.

Към края на полувремето Пелегрино получи втори жълт картон за груб фаул срещу Пепе и бе изгонен. В 43-а минута след прекрасно центриране на Маркизио Фабио Куалярела се измъкна от отбраната на гостите и прати топката в горния десен ъгъл на Антониоли - 2:1 за Ювентус.

През второто полувреме домакините продължиха да се мъчат, въпреки че имаха числено превъзходство и водеха в резултата.

Дел Нери смени Дел Пиеро и Сисоко в 55-а минута, като на тяхно място влязоха Якуинта и Мело. За жалост на феновете на Юве Мело бе принудително изваден в 73-а минута заради травма. За Юве дебют през този сезон направи и ветеранът Хасан Салихамиджич.

Футболистите на Чезена не се смутиха от лошите обстоятелства и на моменти дори се опитваха да упражнят натиск, търсейки изравнителен гол.

Все пак в 87-а минута Ювентус реши нещата в своя полза. При една контра Салихамиджич центрира остро в наказателното поле, където Якуинта протегна крак и прати топката в горния десен ъгъл на Антониоли - 3:1 и изключително ценни три точки за торинския гранд.


Ето и останалите резултати от днешните мачове в Серия А:

Фиорентина - Киево 1:0

Бари - Милан 2:3

Лацио - Рома 0:2

Наполи - Парма 2:0

Сампдория - Катания 0:0

Удинезе - Каляри 1:1


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Leader78
08.11.2010 12:14

хахаха чиста дузпа да бе да и червен картон за Чезена даже още един трябваше да изгонят хахаха така е след като Чезена поведе обърка плановете на съдията и компания нали .... Интер после ги подпирали жалкари !!!

bacardy_breezer
07.11.2010 22:11

С оглед на многото контузени и това, че се върнахме в мача след 0:1 съм доволен.Forza JUVE

VANKObarabanko
07.11.2010 20:47

много труден ма4 с толкова много контузени,извадихме малко касмет но срещу бреша ще ни баде доста трудно.FORZA JUVE *thumb_up*

juve97
07.11.2010 17:59

Чиста дузпа срещу Бонучи.FORZA JUVE!!!