Луиш Фелипе Сколари: Челси е моят дом!

19:55
Луиш Фелипе Сколари: Челси е моят дом!
Мениджърът на Челси Луиш Фелипе Сколари се подготвя за първата си Коледа начело на лондонския гранд. Бразилският наставник даде обширно интервю за "Chelsea TV", в което споделя как се чувства начело на "сините" от както акостира на "Стамфорд Бридж". Предлагаме ви част от интервюто на мениджъра.



- Вече направихте шест месеца начело на Челси. Как се чувствате, добро решение ли беше да дойдете на "Стамфорд Бридж"?

- Да, това беше добро решение за мен. Тук се чувствам щастлив, тук е моето семейство.

- Има ли разлика между това, което сте очаквали и реалността в Англия?

- Наистина има разлика. За първи път се озовавам начело на такъв голям клуб. Челси е по-различен от другите отбори с които съм работил. Самата култура тук е различна. През тези шест месеца научих много повече за тактиката на отбора, играчите и за самата Висша лига. Мога да кажа, че това е най-хубавият период в живота ми.

- Воденето на клубен отбор е доста по-различно от това на национална гарнитура. Как ви се отразява?

- Разликата наистина е огромна. С националния отбор играеш средно около един мач на месец, след това чакаш нови 25 дена преди да се видиш с играчите и да поговорите. оказва се, че някой от тях са забравили дори за какво сте говорили, защото през този период те са изиграли 6-7 мача на клубно ниво. Ежедневната работа с играчите е много по-добра. Говорите, обсъждате ситуации, цяла седмица се подготвяте за дaден мач.

- Познавахте ли някои играчи от отбора преди да дойдете в Челси?

- Да, Джо Коул и Джон Тери познавах от преди това. Но е много по-различно, тогава играчите ти са противници. Излизаш, играеш 90 минути и си заминаваш.

- Разкажете ни за вашия начин на живот. Отношенията ви с пресата.

- Аз съм обикновен човек. Сутрин идвам тренирам отборът, подготвям го, след което се прибирам в къщи. Разхождам се с моята съпруга, гледам си сина. Това е, нищо повече. Аз не съм човек за парти. Доволен съм от отношението на пресата към мен. За момента мисля, че се отнасят коректно.

- Как се чувствате на терена?

- На терена в много случаи съм ядосан. Нищо повече. По време на срещата мисля единствено как да вземем точковия актив. Въпреки това ние сгрешихме да два пъти срещу Ливърпул и Арсенал.

- Как ви се струва качеството на Висшата лига? Конкуренцията между отборите?

- Това наистина бе изненада за мен. В другите първенства, в които съм бил е по-различно. Тук си първи в класирането и излизаш срещу последния, но е изключително трудно да спечелиш. Много, наистина много трудно дори в домакинските срещи.

- Ще постигнете ли по-добра домакинска форма?

- Да. Имам доста време да поработя с играчите. Тези две-три седмици ще са доста решаващи за нашето представяне.

- Имате ли приоритет през този сезон? Висшата лига или Шампионската лига?

- Всичко е важно. Някой казват, че Карлинг Къп не е от значение. Напротив. Дори този турнир има значение за мен, защото моя отбор губи, от това се разваля формата на отбора, а мен ме е яд изключително много.

- Ще има ли трофей след още шест месеца Луиш Фелипе Сколари?

- Искрено се надявам. Искам да зарадвам феновете не с един, а с два или три трофея.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация