Селтик гази с 9:0, \"детелините\" изпревариха Рейнджърс

19:02
Селтик гази с 9:0, \"детелините\" изпревариха Рейнджърс
Селтик унижи гостуващия Абърдийн с 9:0 в среща от 11-я кръг на шотландската Висша лига.

"Детелините" откриха резултата в 26-а минута, когато бившият нападател на Съндърланд Антъни Стоукс вкара дузпа, отсъдена за нарушение на Хартли. За този си фаул футболистът на "доновете" получи червен картон и остави своя отбор с човек по-малко.

След това голаджията на "детелините" Гари Хупър се развихри. Бившият таран на Скънторп се разписа в 28-а и 31-а минута, за да направи резултата класически. Пет минути преди края на полувремето Ройн от домакините също бе изгонен.

В самия край на първото полувреме Стоукс отбеляза второто си попадение в срещата, като отново бе точен след изпълнение на дузпа.

Петнайсет минути след началото на втората част Магенис си вкара автогол, правейки резултата 5:0 за Селтик. Две минути по-късно Хупър оформи своя хеттрик, а след това Ледли заби седми гол в 71-а минута.

Антони Стоукс също успя да вкара хеттрик, като в 74-а минута той вкара своето трето попадение в мача.

Крайният резултат бе оформен от бившето крило на Рочдейл Патрик МакКорт, който превърна третата дузпа за Селтик в този мач в девети гол за "детелините".

С тази си победа Селтик събра 30 точки и има две повече от втория Рейнджърс, който играе утре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Moonwatcher
07.11.2010 03:58

пи4ове евала наистина 4е подкрепяте селтик, аз ли4но съм за рейнджърс, не съм кои знае какъв фен на шотландския футбол, но се радвам, 4е има и други хора, но наистина хора помислете и знам, 4е 6те се съгласите, руския футбол в момента е класи над шотландския, вижте какво правят и в 2та големи турнира, шотланския футбол в момента само може да се у4и от тях, така 4е аз мисля 4е ейдън не сгреши с избора, пак казвам мое мнение само поздрави на вси4ки фенове на шотландския футбол

deadpoet
06.11.2010 23:33

Браво на детелините! Страхотна победа! *beer*

tiffin
06.11.2010 21:19

Имаше някъв смешник тука, дето каза че мачът щял да бъде под 2,5 гола *lol* *lol*

stasi88
06.11.2010 19:18

Браво детелини! *beer* Евалата такива победи ни трябват! И все пак Абърдийн са един доста голям тим в Шотландия! И каквито глупости говореше Ейдън МакГийди че Спартак Москва били по-силни от Селтик сега трябва да си вземе думите

Madoto_1
06.11.2010 19:08

За техен късмет само с 9:0 ги ''газим'', защото мача вървеше към двуцифрена победа.Ето такива победи са ни нужни за да вдигнем титлата след толкова дълга(за отбор като Селтик) пауза.Надявам се утре Рейнджърс да сгреши срещу St.Mirren и да си останем на 1-во място.УНИКАЛНА победа.Честито на всички фенове на Селтик(надявам се да не съм единствен тук). *smile* *thumb_up*