Мартин Петров донесе победата на Болтън срещу Тотнъм

16:41
Мартин Петров донесе победата на Болтън срещу Тотнъм
След като във вторник вечер Тотнъм се подигра с италианския Интер в двубой от Шампионската лига, днес възпитаниците на Хари Реднап паднаха при гостуването си на Болтън в среща от 11-я кръг на Висшата лига. "Шпорите" загубиха с 2:4 от Уондърърс и в определени периоди от мача биваха напълно надиграни от своите опоненти. Особена заслуга за победата на домакините имаше българинът Мартин Петров, който се появи като резерва в 80-а минута и в даденото от съдията продължение врачанинът бе изведен сам срещу вратаря, оформяйки крайния резултат.

Холандският плеймейкър Рафаел Ван Дер Ваарт не бе в групата на лондончани, тъй като все още се възстановяваше от травма, а Арън Ленън също бе оставен извън състава на "шпорите".

Домакините имаха териториално превъзходство преди почивката и откриха резултата в 31-а минута, когато Муамба открадна топката от Сандро в половината на Тотнъм и веднага подаде вляво към Елмандер, който пусна хоризонтален пас по земя за Кевин Дейвис, който получи топката на границата на наказателното поле и с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл на Гомеш за 1:0. От повторенията стана ясно, че при паса на Елмандер към Дейвис, таранът на Уондърърс е в положение на засада.

В 52-а минута Гарет Бейл стреля от пряк свободен удар и нацели страничната греда. Четири минути по-късно Елмандер с пас по земя намери включилия се десен бек Стейнсон в наказателното поле на "шпорите". Бранителят отправи плътен удар и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата- 2:0.

В следващите минути домакините бяха пълни господари на терена и пропиляха няколко стопроцентови голови възмжности, преди в 75-а минута Есу - Екуто да фаулира Лий в пеналта на Тотнъм. Реферът отсъди дузпа, която бе реализирана от Дейвис, който направи резултата класически.

Десетина минути преди края Алън Хътън вкара красив гол след параболичен изстрел с левия крак от границата на пеналта, намалявайки резултата. В 87-а минута резервата Роман Павлюченко заби прекрасен гол от воле с левачката и феновете на домакините трябваше сериозно да потреперят в оставащите минути до последния съдийски сигнал.
Тотнъм хвърли всичко в атака и тогава дойде моментът на Мартин Петров, който се възползва от разредената отбрана на лондончани и след удар с левачката преодоля Гомеш, вкарвайки втория си гол за Болтън във Висшата лига.

Така Болтън записа важни три точки в борбата си за оцеляване във Висшата лига.

Съставите на двата тима:

Болтън: Яскелайнен, Стейсон, Найт, Кейхил, Робинсън, Лий, Муамба, Холдън, Тейлър, Кевин Дейвис, Елмандер; резерви: Богдан, Рикетс, Марк Дейвис, Петров, Класнич, Морено, Блейк.

Тотнъм: Гомес, Хътън, Галас, Кабул, Асу-Екото, Паласиос, Сандро, Кранчар, Модрич, Крауч; резерви: Кудичини, Бентли, Хъдълстоун, Джинас, Павлюченко, Басонг, Чорлука.

Главен рефер:
Крис Фой.
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jdpalacha
06.11.2010 22:37

Няма статия свързана с Тотнъм и да не е вмъкнато още в началото, по възможно най-малоумния и излишен начин, че биле били Интер и то с цветущи определения... Кое е т'ва хейтърско ла*но спрямо Интер, което пише всичките статии? Слагайте име и снимка в края на статиите, както е редно. Сайт с големи претенции, а само копират новините или си пишат глупости в тях... Анонимни кретени...

mrkamenica
06.11.2010 19:17

Аз до колкото знам Болтън се калсират за ЛЕ за сега

thrillseeker
06.11.2010 17:27

"Честита победа Болтън" *sick* *erm* и Господ да пази от такива съдии *stop*

neo12345
06.11.2010 17:10

Кабул, Паласиос, Сандро, Кранчар, Бентли *smile*

The_Winner1
06.11.2010 17:09

не е истина съдията как се подигра с Тотнъм *sick*

cob
06.11.2010 16:48

Само ми кажете за кво оцеляване става въпрос? Като те се борат за топ10 тоя сезон...

neo12345
06.11.2010 16:46

не цоб не е наистина *wink* ти си луд а й се пак са играли с резервите нормално да паднат

cob
06.11.2010 16:44

"Така Болтън записа важни три точки в борбата си за оцеляване във Висшата лига."
честно ли го написахте това ?

Kalinho
06.11.2010 16:44

Браво на Марто *smile* Хубав гол *lol* *beer* *thumb_up*