Венгер поставя психо тест на Едуардо

12:08
Венгер поставя психо тест на Едуардо
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че най-трудният тест пред Едуардо ще бъде "психологическата бариера" от дългото отсъствие и тежката травма, която нападателят претърпя. Бразилецът прави опити да се завърне в титулярния отбор на "топчиите", след близо година прекарана във възстановителни процеси.

Хърватският национал игра едно полувреме в мача между дублиращите тимове на Арсенал и Портсмут във вторник, но се видя, че той не е готов да играе на 100%.

25-годишният нападател прекара по-голямата част от рехабилитацията си в Бразилия, след като през февруари Мартин Тейлър от Бирмингам му счупи крака по особено брутален начин.

"За Едуардо да се върне в игра за първия отбор няма да бъдат физически проблем, по-скоро психологически той трябва да се настрои за битката на терена", заяви Арсен Венгер.

"За нападателите е важно да реагират мигновено пред защитника и всяко колебание лишава отбора от голово положение. Затова Едуардо трябва да преодолее стреса и едва тогава ще е полезен на тима", каза още френският наставник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

artilerist
18.12.2008 16:19

Дано по бързо се оправи и да бележи пак красиви голове