Сър Алекс одобри плана на ФИФА за лимит на чужденците

11:33
Сър Алекс одобри плана на ФИФА за лимит на чужденците
Алекс Фъргюсън изказа положително отношение за плана на ФИФА за лимитиране на чуждестранните играчи в отбора. Според мениджърът на Манчестър Юнайтед това е решаващо за набирането на местни таланти.

Схемата 6+5 на ФИФА ще задължи тимовете да играят с минимум шестима местни футболисти в мач. Фъргюсън все пак заяви, че този план ще помогне за развитието на младите таланти.

"Мисля, че сега местните футболисти ще имат повече шанс. Вероятно ще има ограничение на чужденците", заяви сър Алекс след среща с президента на ФИФА Сеп Блатер.

"По този начин младежките отбори са по-осигурени. Прогресът е прогрес и бъдещето е, за да се пази националната гордост", допълни още Фъргюсън. В момента мениджърът на "червените дяволи" е в Япония за Световното клубно първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pafata
18.12.2008 14:01

В Челси и ма четирима англичани твърди титуляри и в националния отбор, докато в Ливърпул са само двама, така че примерът ти е неуместен.

Debelix
18.12.2008 11:53

Чудя се само защо не се сетиха малко по-рано за подобно правило. Ситуации като тези в Арсенал, където англичани влизат само като резерви или в мачове без значение (с изключение единствено на Тео Уолкът) и Челси, където играят между двама и трима, не помагат по никакъв начин на националните отбори и ДЮШ из Европа.