Официално: Мануел Пелегрини пое Малага

12:07
Официално: Мануел Пелегрини пое Малага
Чилийският специалист Мануел Пелегрини е новият старши треньор на Малага, обявиха официално от клуба.

Бившият наставник на Реал Мадрид и Виляреал, с който той достигна дори до полуфинал в Шампионската лига преди няколко сезона, подписа договор с тима от областта Андалусия до 2013 година. В контракта на Пелегрини, който ще бъде официално представен пред медиите днес, е включена и опция за удължаването му с още един сезон. Чилиецът идва на мястото на португалеца Жезуалдо Ферейра, който води тима само 3 месеца и бе уволнен по-рано тази седмица заради слаби резултати.

Това е втората треньорска рокада в Примера дивисион от началото на сезона, след като през миналия месец Грегорио Мансано замени начело на Севиля освободения Антонио Алварес, който не успя да вкара тима в групите на Шампионската лига.

Малага няма нито една домакинска победа от началото на сезона, като загуби всичките си 4 мача на "Ла Росаледа" и в момента е едва на 18-о място във временното класиране, а това явно никак не е по вкуса на новия собственик шейх Абдула бин Насер ал Тани от Катар. С идването си той си постави за цел да направи скромния испански тим от Андалусия в боеспособен и равнопоставен на колосите в Примера дивисион отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация