БФС дава уредените мачове на прокурор

08:43
БФС дава уредените мачове на прокурор
Прокуратурата вече е сезирана за предаването на Би Ти Ви, в което анонимен футболист разказва за уреждане на мачове в България. Това съобщи за "7 дни спорт" ген. Васил Василев, шеф на комисията на БФС за феърплей, ред и сигурност.

"След разговор с президента на БФС Борислав Михайлов сме пуснали две писма - каза ген. Василев. - Едното е до Софийска градска прокуратура, с което я известяваме за случая. Има данни за извършено престъпление, макар и подадени от анонимен източник. Второто писмо е до Би Ти Ви, с него сме помолили телевизията да ни съдейства с информация и да разкрие източника си. Дори и да не направи това, по закон ще трябва да го разкрие пред прокуратурата.
Ген. Василев беше помолен да каже личното си мнение за предаването."

"Направи ми впечатление, че в изявлението на анонимния източник на информация нямаше никаква конкретика - каза той. - По принцип анонимните източници аз не ги обичам. Говориха се абстрактни неща. Все пак ние сме длъжни да реагираме, когато има такъв сигнал. Не сме следствен орган, но съм сигурен, че прокуратурата ще си свърши работата."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

altona
05.11.2010 12:07

Когато искаш нещо да се забатачи,създаваш комисия *beer*