Де ла Ред официално прекрати кариерата си

18:57
Де ла Ред официално прекрати кариерата си
25-годишният испански полузащитник Рубен де ла Ред сложи официално край на кариерата си заради сърдечен проблем, съобщи самият футболист.

Де ла Ред припадна на терена в мач за Копа дел Рей на своя Реал Мадрид срещу Реал Унион през октомври 2008 година и оттогава не е играл футбол. Изследванията на лекарите са показали, че за футболистът ще е опасно да продължи професионалната си кариера. Де ла Ред ще остане в Реал Мадрид като част от треньорския щаб.

"Днес е ден, в който се променя животът ми", каза играчът.

"Прекратявам професионалната си кариера, но клубът ми предложи възможност да остана свързан с футбола и аз няма да я пропилея. Ще изуча ролята си на треньор и ще давам всичко от себе си, както правех като играч. Безкрайно благодарен съм на отбора, феновете и докторите, които ме лекуваха. Искам да помагам на спортисти, които страдат като мен. Проблем в сърцето ме принуждава да прекратя кариерата си, но то продължава да бие за Реал Мадрид", допълни Де ла Ред.

Той бе вкаран в първия отбор от треньора Вандерлей Люксембурго през 2005 година и направи дебюта си за "белия балет" през септември, когато замени Раул в мач срещу Атлетик Билбао. Де ла Ред стана европейски шампион с отбора на Испания през 2008 година, като дори отбеляза едно попадение в груповата фаза на първенството в Австрия и Швейцария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dumbo_s
05.11.2010 10:08

Постъпката на Реал е просто за поклон ... *thumb_up*

Resorter
04.11.2010 23:43

Добре е че спира, спомените за Пуерта и Унгарският национал на Бенфика трудно се забравят, мир на прахта им.

juve97
04.11.2010 19:45

Аз мразя Реал Мадрид,но наистина е жалко да спреш с футбола толкова млад на 25години.