Балъков: Черноморец е отборът, с който най-много се съобразяват в България

16:35
Балъков: Черноморец е отборът, с който най-много се съобразяват в България
Черноморец е отборът, с който най-много се съобразяват в България, заяви старши - треньорът на тима Красимир Балъков на традиционната си пресконференция преди всеки мач от "А" група. В 13-ия кръг "акулите" гостуват на Берое в Стара Загора на 6 ноември (събота) от 14:30 часа.

"Срещу нас отборите се опитват да играят по най-добрия начин. Дори и с Левски не е така, като гледах мача им с Пирин. Това показва, че сме признати, което е различното в сравнение с миналата година. Признанието ни носи чест и гордост, но ни прави и живота по-труден. Като си по върховете, трябва да си наясно, че въздушните течения са най-силни. Освен това се готвим за участие в Европа, където е още по-трудно. За Черноморец Бургас всичко, което не е победа е неуспех при поставените цели. Не можем да си представим да губим, но има мачове, в които е по-добре да вземеш една точка, отколкото николко", посочи Балъков.

Старши - треньорът на "акулите" окачестви Берое като доста компактен състав с опитни футболисти и назова имената на Костадинов, Жеков и Генчев, без да омаловажава качествата и на съотборниците им.

" Берое е сериозен отбор, който си пасна с треньора Илиян Илиев и за възможностите си постига добри успехи. Нас обаче не ни интересува толкова много как играе противникът, колкото как ние ще играем и как ще спазваме тактическата дисциплина", добави стратегът на третите във временното класиране на "А" група. "Дайте най-сетне да спрем с темата за открития и закрития футбол. Футболът се брои на голове. Който вкарва – бие, който не – губи. Всеки треньор си прави схемата според състезателите, с които разполага и търси да вземе колкото се може повече точки. Надали има треньор в света, който да е щастлив от красива игра, но със загуби и липса на точки. Ние не можем да се сравняваме с Реал (Мадрид) или Барселона, които имат изпълнители както за преса, така и за открит атакуващ футбол. Имат и индивидуалисти, които във всеки момент може да решат всеки мач. Рано или късно и ние ще намерим пътя към победите срещу по-малките отбори. Не сме спирали и продължаваме да работим върху подобряване на нападателната ни мощ", коментира още Красимир Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация