Гомес с хеттрик при разгром на Байерн над Клуж, Рома победи трудно Базел

09:01
Гомес с хеттрик при разгром на Байерн над Клуж, Рома победи трудно Базел
Байерн Мюнхен разби с 4:0 като гост Клуж Напока в мач от Шампионската лига, а хеттрик за баварците отбеляза нападателят Марио Гомес.

Срещата от група "Е" на най-престижния европейски клубен турнир започна очаквано с надмощие на гостите от Мюнхен, които откриха чрез Гомес в 12-а минута, който се възползва от една открадната топка. Десет минути по-късно Гомес направи 2:0 след пас с глава на Швайнщайгер. Острието оформи хеттрика с 20 минути преди края, когато отново бе намерен от Швайнщайгер. Четвъртото попадение за немците бе дело nа на Томас Мюлер, който се разписа в последната минута.

Тази победа позволи на баварците да се класират на осминафинал след четири победи от четири мача.

В другата среща от тази група Рома победи като гост трудно с 3:2 Базел. Римляните поведоха в 16-а минута чрез Жереми Менез, а Франческо Тоти направи 2:0 от дузпа в 26-а минута за фаул срещу Рийзе на Стокер. Александър Фрей върна домакините в играта 20 минути преди края, когато се разписа с глава, но Леандро Греко върна преднината от два гола на своя тим в 76-а минута. Базел все пак вкара още един гол чрез Шакири, който се разписа с брилянтен удар с левия крак, но изгонването на Стокер с втори жълт картон в последните минути спря домакините да направят нещо повече.

Така Байерн е лидер в групата с 12 точки, пред Рома с 6 и Клуж и Базел, които имат по 3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация