Местен специалист пое Бахрейн, вариантът Стоичков отпадна

11:28
Местен специалист пое Бахрейн, вариантът Стоичков отпадна
Христо Стоичков няма да води националния отбор на Бахрейн, стана ясно от официално комюнике на футболната федерация на държавата от Персийския залив.

Ръководството на централата на Бахрейн обявява на сайта си, че на поста е назначен местния специалист Салман Шарида - един от най-успешните клубни треньори в историята на страната.

Бившият нападател на Барселона Стоичков е отпаднал като вариант, след като Шарида е предпочел предложението на родината си пред това на Пакистан. Шарида сменя на поста австрийския наставник Йозеф Хикерсбергер, който се оттегли, за да застане начело на бившия си тим от Обединените Арабски Емирства, Ал Вахда.

Вицепрезидентът на бахрейнската федерация шейх Али бин Халифа ал Халифа заявява:

"Когато става въпрос за етика, понякога във футбола няма такава. Хикерсбергер взе решение за собственото си бъдеще, което може би е добро за него, но не и за нашия тим. Те може би да му дали по-добра оферта. Както и да е, ние уважаваме неговото решение. Шарида е един от най-опитните, успешни треньори в региона и е постигнал велики неща на клубно ниво. Ние го назначихме, защото има отлични качества. Нашата задача е да подкрепяме отбора, а Шарида е правилният човек за поста". Новият наставник на Бахрейн трябва да подготви отбора за 20-то издание на Купата на персийския залив този месец в Йемен и за финалите на Азиатската купа в Доха през януари. Христо Стоичков пристигна в Бахрейн миналата седмица и обяви, че е близо до това да стане селекционер на страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ruiz
03.11.2010 11:50

На Бахрейн му се размина, да се готви ЦСКА / за Христо Стоичков става дума /