Бенфика взе три точки срещу Лион в голов трилър

23:40
Бенфика взе три точки срещу Лион в голов трилър
Бенфика победи Лион с 4:3 на стадион "Луж" в среща от група В на Шампионската лига.

В 20-а минута "орлите" откриха резултата след центриране от фаул. Топката попадна на главата на Кардец, който с глава прати коженото кълбо в долния десен ъгъл на Лорис. Стражът плонжира и успя да пипне топката, но не и да опази вратата си.

Дванадесет минути по-късно при една контра на домакините левият бек Коентрао се включи пробяга целия терен по дължина, за да стигне до едно центриране. Бранителят отигра подаването, стреляйки от воле с левия крак и не оставяйки никакъв шанс на Уго Лорис - 2:0.

В 43-а минута след центриране от корнер Хави Гарсия надскочи Лорис във вратарското поле и прати за трети път топката в мрежата на Лион. В 67-а минута Коентрао вкара второто си попадение в срещата, правейки резултата 4:0.

Петнайсет минути преди края Йоан Гуркюф отбеляза почетно попадение за френския тим. Феновете на Бенфика изглеждаха спокойни за развитието на този двубой, но трябваше да преживеят кошмар в последните пет минути, когато първо Гомис, а след това и Ловрен вкараха във вратата на "орлите". В крайна сметка обаче, домакините взеха трите точки и сериозно увеличиха шансовете си за класиране на осминафинал в Шампионската лига.

В другия мач от тази група Апоел Тел Авив и Шалке 04 завършиха наравно 0:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация