Блекпул стигна до победата срещу 9 от УБА

09:04
Блекпул стигна до победата срещу 9 от УБА
Отборът на Блекпул се възползва, че игра повече от час с двама човека повече и надигра Уест Бромич с 2:1, постигайки първа домакинска победа от началото на сезона във Висшата лига.

Мачът започна ужасно за гостите и още в 11-а минута те останаха с човек по-малко, след като последният в защитата Пабло Ибанес спря непозволено нападателя на Блекпул Ди Джей Кембъл. Ибанес видя червения картон, а капитанът на домакините реализира отсъдената дузпа за 1:0. В 29-а минута положението на "торбаланите" стана още по-критично, след като и чилийският защитник Джара бе изгонен заради изключително грубо нарушение срещи Люк Варни.

Футболистите на УБА не се предадоха и играха равностойно, но все пак получиха втори гол в 62-та минута, когато Варни се разписа след центриране на Гранден. Гостите успяха да върнат един гол пет минути преди края, но това бе всичко, до което стигнаха и двубоят завърши при резултат 2:1.

С трите точки отборът на Блекпул се изкачи до деветата позиция в класирането с 13 точки, докато УБА е на шесто място с 15 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация