Затваряме границата за хулиганите от Сърбия

08:59
Затваряме границата за хулиганите от Сърбия
Сръбските хулигани няма как да прехвръкнат през граничен пункт Калотина за приятелския мач с България на 17 ноември. Съседите ще пуснат бариерата за всички фенове, които по някакъв начин са попаднали в регистрите за футболен вандализъм.

Шефът на сръбския футбол Томислав Караджич е уверил управата на БФС, че се вземат необходимите мерки съвместно с вътрешното и външното министерство да се елиминира и най-малкият риск от повторение на страшните сцени от прекратената евроквалификация с Италия в Генуа миналия месец. Тогава радикално и националистки настроените фенове от Сърбия предизвикаха катаклизмите.

"Водихме подробна телефонна и писмена комуникация с колегите от Сърбия, те ни уверяват, че са взети мерки - коментира Борислав Михайлов, президент на БФС, цитиран от "Труд". - Те знаят кои са хулиганите и няма да им позволят да минат границата. Ако съществуваше риск, аз нямаше да позволя този мач."

От Сърбия няма да организират екскурзии за контролата в София и са информирали БФС, че не желаят да получат нито един билет.

"Органите на реда и тук ще внимават много - добави Михайлов. - Да не забравяме, че е приятелски мач, между близки народи и не би трябвало да има почва за притеснение."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

altona
02.11.2010 10:11

Близки народи,воювали няколко пъти в края на XIX и началото на XX век... *thumb_up*