Сколари изуми всички, в Челси нямало плеймейкър

15:34
Сколари изуми всички, в Челси нямало плеймейкър

Бразилският мениджър на Челси Луиш Фелипе Сколари хвърли в смут журналистите на Острова след като заяви, че на неговия отбор липсва креативен полузащитник и това може да коства титлата на тима през този сезон.

Сколари заяви в интервю за "Дейли Мейл":

"На нас ни липсва организатор на играта - човек, който да задържа топката, да тръгне напред и да подреди предните ни линии. Аз имам само играчи, които боравят с топката. Деко, Балак и Лампард могат да стрелят силно от далече, но аз нямам човек, който да владее дрибъла. Когато играем вкъщи, съперника ни се затваря. Тогава става трудно, тъй като нямам човек, който да организира нещата на терена. Съвсем различно е обаче когато гостуваме, защото съперниците играят по-отворено. Аз обаче не смятам да хленча или да се оплаквам, както и не смятам да търся вина в някого. Трябва да намеря решение на този проблем и това е нещото, което смятам да направя в близко бъдеще."

Тези твърдения звучат доста странно, тъй като в състава на "сините" се подвизават няколко от най-добрите вътрешни халфове в световен мащаб като Франк Лампард, Деко и Михаел Балак.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bai_Bradar
09.01.2009 18:03

Tuns при 20мача сезона е малко повече от половината !

Tuns
20.12.2008 12:22

Ами според мен Сколари си е прав.Лампард и Балак са по-скоро box to box или типични централни мощни халфове.Факт е обаче, че и двамата не са особено технични и нямат добър дрибъл.Деко е значително по техничен, но и той не задържа достатъчно дълго топката.И оня там leketoo ли е къв е не знам ама да не злорадства, защото кризи има във всеки отбор, а сезона още не е и преполувен

AviMC
17.12.2008 23:34

leketoo,ти можеш ли да назовеш с истинското име нещо,което не харесваш,не ти допада и може би мразиш?Понякога не мога да разбера за/какво точно пишеш като слагаш едни такива ненормални местоимения на отбори и хора.Тъпанар ли си или просто изрод по рождение?

Колкото до темата,на Челси им липсва Есиен.Все пак той е едно от много звена нужни на "веригата" Челси да се движи стабилно!Но и без него не е толкова зле!


Hirtos
17.12.2008 20:29

Не плеймейкър, а ляво крило ни трябва. И Есиен да се върне най-важното. Тогава да си заиграем 4-3-3 както си знаем.

timito92
17.12.2008 19:13

сколари според мен иска играч като Шави или Роналдо , такива които вземат топката в центъра и я подават на ST,CF с лекота

leketoo
17.12.2008 18:56

Само за няколко месеца в Англия и чичко ФИТИЛ изпуши. Абе тренер, ти знаеш ли на кой отбор си треньор?? Деко, Лампард и Балак, няма да споменавам Микел, познаваш ли ги? Нестига, че разби изградената схема на игра, ми ся и още един плеймейкър искаш.ХАХАХА Тея хора са полудели. Вземи Кака, Шави и Диего да се оправи работата!Тъпак. Поне ше затриеш недъгавия отбор, който е изкуствено създаден! Идва "синия" край

rusi_rusev
17.12.2008 18:29

Не може да имаш едни от най скъпите и съответно постоянни и креативни халфове и да говориш такива неща. Май провлема не е във футболистите , а в това как се подреждат и какви функциии изпълняват в мачовете.Не е ли равота на мениджъра да дава насоки как да организират играта?

wba
17.12.2008 15:53

Аз също съм на това мнение,че няма плеимекър които да задържа топката и да разиграва.Лампард е добър играч,но не е точно такъв тип.Може би подредбата на футболистите е неправилна,но от играта им когато ги гледам ми се струва така

Don_Gonzo
17.12.2008 15:41

Или Сколари е слънчасал или тия в Челси са много зле. Как няма плеймейкър? ебаси задръстения отбор