Костадинов: Привържениците не трябва да казват кой да е треньор или директор в ЦСКА

10:48
Костадинов: Привържениците не трябва да казват кой да е треньор или директор в ЦСКА
Емил Костадинов даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за евентуалното си оставане в ЦСКА и бъдещето на отбора през неговия поглед.


Г-н Костадинов, оставате ли в ЦСКА?

- Ще имаме разговор с президента на клуба Димитър Борисов и тогава ще решим. Чухме се с него тези дни и се разбрахме, когато той се завърне от чужбина, да се видим. Така че, преди да е минала тази среща, нищо не мога да ви кажа.

Димитър Борисов заяви, че бил доволен от работата ви. Защо тогава ви уволни след мача с Рапид Виена?

- Това трябва да попитате него. Пак ви казвам, че не искам да коментирам нищо, преди да говоря с него на четири очи. След това ще кажа какво ще се случва с мен и ЦСКА и дали бъдещето ми ще е свързано с оставане в клуба или не. В момента има доста проблеми в ЦСКА, които трябва да се решават.

Какви са проблемите според вас?

- Един от най-сериозните проблеми е свързан с публиката на ЦСКА. Клуб без публика не е клуб и трябва да се намери правилното решение. Също така има и треньорски проблем. Има и организационни неуредици, които трябва да бъдат решени. Ако не бъдат оправени тези неща, нищо хубаво няма да се случи с ЦСКА.

Ако вие бяхте собственик на ЦСКА, щяхте ли да оставите Милен Радуканов на треньорския пост, или щяхте да назначите нов наставник?

- Да се назначи треньор е едно много сериозно решение и който го вземе, трябва да поеме пълната отговорност и да застане твърдо зад това, което прави. Зад човека, на когото повери поста. Треньорският въпрос е много сериозен проблем за ЦСКА и не можеш с лека ръка да махаш някого или да слагаш друг. Ясно е, че този пост е ключов и трябва да се мисли внимателно. Не е нормално всеки месец да се сменят треньори, защото това разбива атмосферата в отбора.

Как видяхте ЦСКА в последните два мача, забелязахте ли напредък?

- Да, имаше напредък в резултатите. Две победи са си две победи. Но чисто в игрови план чудеса за 10 дни не се правят. Най-важното е, че Взехме 6 точки от два мача и се доближихме до първите места в класирането.

Как си обяснявате огромното напрежение между фенове и ръководство?

- Напрежението е видно. Когато няма резултати, е нормално да има недоволство. Това напрежение е голям проблем и ако двете страни не започнат да си помагат, ще страда ЦСКА или по-точно футболистите на ЦСКА. Губещи ще бъдат и ръководителите, и феновете, ако не се обединят.

Знаете ли, че по време на среща между представители на Централния фенклуб на ЦСКА и един от собствениците е поставено условие от страна на привържениците вие бъдете
изгонен от клуба, за да спрат протестите?


- Четох по вестниците за това. Ето, аз бях отстранен, но протестите не спират. Напротив, стават все по-големи. Въпреки двете поредни победи. Ако феновете са казали, че аз съм причина за протестите, значи са излъгали, защото те продължават и след мен. Феновете не могат да кадруват в ЦСКА и да поставят условия кой да е треньор, кой директор и кой президент. Тези неща се решават от собственика, а не от феновете. Къде сте видели привържениците да определят каква да е политиката на един клуб? Всеки трябва да си знае мястото. И всеки трябва да помага на отбора.

Вярвате ли, че част от напрежението между феновете и ръководството е провокирано заради едни пари?

- Ако всичко е заради пари, то това значи, че някои фенове пренебрегват любовта си към отбора заради личните си интереси. Не знам дали е истина, че заради едни пари се недоволства от ръководството, но е факт, че има огромно напрежение. Не вярвам, че някой, който обича ЦСКА, заради едни пари ще откаже да посещава мачовете на отбора. Явно има и други причини и една от тях са резултатите.

Коментарът ви за това, което се случи сред публиката на ЦСКА по време на мача срещу Миньор в Перник преди седмица?

- Нямам коментар.

Вярно ли е, че и вие сте имали проблеми с Калоян Стоянов?

- И това не искам да го коментирам. Аз ако имам проблем с някого, си го решавам. Докато работех в ЦСКА, изисквах от всички да правят това, което трябва. Да, имаше доста засегнати, но компромиси с работата си не правя.

Как си обяснявате срива, който се получи с Левски, и считате ли, че в края на сезона ЦСКА може да се окаже пред Левски в класирането?

- Аз още преди месец и половина ви казах, че Левски ще губи много точки занапред и ето, че това се случва. Ако ние си печелим мачовете, няма да имаме проблем да завършим пред тях в класирането. Убеден съм, че не само Левски, но и другите отбори пред ЦСКА тепърва ще губят много точки. Нямам никакво съмнение, че ЦСКА може да завърши пред Левски в класирането, но всичко зависи от организацията в нашия клуб. Ако ЦСКА си реши проблемите и се върне на "Армията" от пролетта, аз съм убеден, че всичко ще си дойде по местата. Разберете, че това дали ЦСКА ще е пред Левски зависи изцяло от ЦСКА, а не от Левски.

Как виждате ЦСКА оттук до края на годината?

- Не мога да кажа, защото не знам дали проблемите ще бъдат решени. Едно е сигурно, ЦСКА може да си вземе мачовете от вътрешното първенство до края на 2010 година и да спечели точки в Лига Европа. Очаквам още в четвъртък във Виена отборът да направи добър мач и да не загуби. Трябва обаче да е ясно, че до-к ри и ЦСКА да спечели във Виена, проблемите няма да бъдат решени. Просто ще се спечели едно спокойствие и самочувствие.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация