Диего и Дзеко блестят, Волфсбург подчини Щутгарт

18:23
Диего и Дзеко блестят, Волфсбург подчини Щутгарт
Волфсбург победи Щутгарт с 2:0 като домакин в среща от десетия кръг на Бундеслигата.

Домакините откриха резултата още в петата минута. Диего изпълни корнер отдясно и прати топката на главата на Симон Кяер, който надскочи своя пазач и уцели напречната греда, след което коженото кълбо тупна зад голлинията на Щутгарт и се върна в очертанията на терена, преди Един Дзеко с глава да я прати в мрежата. Босненецът ликуваше така сякаш той е отбелязал гола, но всъщност попадението бе записано на името на неговия датски колега.

До почивката гостите бяха по-активният отбор на терена, "швабите" имаха предимство във владеенето на топката, но атаките им бяха лесно спирани от защитата на "вълците", може би и заради факта, че гостите бяха излезли само с един изявен нападател в лицето на Какау. Бразилецът обаче, рядко получаваше помощ от халфовата линия на тима, която най-вече беше съсредоточена в това да пресира креативното трио на Волфсбург Дежага- Хосуе - Диего.

На няколко пъти Кристиан Молинаро направи добри пробиви по левия фланг на атаката на швабите, но италианецът нито веднъж не центрира точно топката, като неговите пасове ставаха лесна плячка за Бардзали и Кяер.

След почивката домакините започнаха вдъхновено и притиснаха своите опоненти в тяхната половина, търсейки активно втори гол.

В 48-а минута Дежага бе оставен непокрит на точката на дузпата, но вместо да прати топката в мрежата, халфът стреля над напречната греда.

Две минути по-късно Хосуе центрира към Графите, който от границата на малкия пеналт стреля с глава, но топката попадна в ръцете на вратаря.

В 60-а минута Кристиан Траш отправи мощен удар от над 30 метра към вратата на Волфсбург, но стражът на домакините Хитц успя да боксира.

Волфсбург продължи да е по-добрият отбор на терена и въпреки че водеха в резултата, възпитаниците на Стив Макларън играеха така сякаш те догонваха.
В 73-а минута Диего центрира остро от фаул, топката попадна на границата на малкия пеналт, Буларус се опита да изчисти, но не успя да уцели добре коженото кълбо, което за малко не попадна в мрежата. От последвалия корнер домакините вкараха второ попадение. Диего центрира във вратарското поле, където Един Дзеко надскочи всички и прати топката горния ляв ъгъл, вкарвайки шестия си гол за сезона.

До края резултатът не се промени и "вълците" записаха четвъртата си победа за сезона и вече имат 13 точки, като по този начин вече се отдалечиха на цели седем пункта от зоната на изпадащите. "Швабите" са със седем точки и продължават битката си за спасение през тази кампания.

Ето и останалите резултати от днешните двубои в Бундеслигата:

Кьолн - Хамбургер 3:2

Кайзерслаутерн - Мьонхенгладбах 3:0

Санкт Паули - Айнтрахт Франкфурт 1:3

Вердер Бремен - Нюрнберг 2:3


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация