Предлагат на Стоичков да поеме Бахрейн

16:13
Предлагат на Стоичков да поеме Бахрейн
Христо Стоичков е получи предложение да участва в мащабен футболен проект за милиони долари, спонсориран от една от най-богатите фамилии на Бахрейн.

От няколко дни Камата е на преговори с представители на кралското семейство Ал Халифа. Стоичков е официален гост на шейх Ахмед бин Хамед Ал Халифа, генерален секретар на Олимпийския комитет на Бахрейн. Членът на кралската фамилия предлага на Камата да създаде футболна академия за повече от 5000 деца. В проекта щели да бъдат инвестирани 5 милиона долара, пише "Труд".

Кавалерът на "Златната топка" ръководи успешно четири школи с 1200 деца в Барселона и една в Етрополе. В Бахрейн търсят харизматична звезда с опит в работата с деца, за да форсират местния футбол.

"Двигател" на спортния живот в Бахрейн е 21-годишният принц шейх Насър бин Хамед. Той е шеф на Олимпийския комитет. Миналата седмица на посещение при него бяха собственикът на Интер Масимо Морати и посланикът на клуба Луиш Фиго.

Освен предложението да оглави детска школа, Стоичков е получил оферта да поеме и националния отбор на Бахрейн.

Треньорският пост там е свободен, след като преди около седмица австрийският специалист Йозеф Хикерсбергер абдикира, за да забегне в бившия си клуб Ал Вахда в ОАЕ.

През ноември Бахрейн ще участва в турнира за купата на Персийския залив в Йемен и явно Камата е един от спасителните варианти.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари