Блатер пожела по-вълнуващи световни първенства

13:29
Блатер пожела по-вълнуващи световни първенства
Световната футболна централа е разочарованата от предпазливата тактика на отборите в мачовете от първия кръг в групите на Световното първенство по футбол в ЮАР тази година и ще се опита да направи Мондиалите по-атрактивни.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че това е задачата пред централата за следващото световно първенство - в Бразилия през 2014-та година. За постигане на целта ще бъде сформирана специална комисия, в която влизат футболисти, треньори, лекари и съдии, която да изготви предложения.

"Наистина никой не иска да загуби срещата си от първия кръг, но в ЮАР имаше пет или шест равенства. Ние искаме да направим футбола по-атрактивен", каза Блатер след вчерашното заседание на Изпълкома на световната федерация.

Според Блатер варианти за това са да бъдат премахнати продълженията, а при равен мач във фазата на елиминациите да има директно изпълнение на дузпи, или да се върне правилото за "златния гол", която бе използвано на европейските първенства през 1996 и 2000 година и на световните първенства през 1998 и 2002 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vik0_92_
03.01.2011 17:19

ти ги правиш такива смотани бе..... дай дамакинство на Ирак Либия Хондурас пък чакай да ти е интересно