\"Еврофутбол\" ще връчи стипендии на 18 сираци

14:17
\"Еврофутбол\" ще връчи стипендии на 18 сираци
Българският букмейкър "Еврофутбол" ще връчи официално стипендии на 18 младежи в неравностойно положение за обучение във висши и средни училища, а тържествената церемония е на 02.11.2009 г. от 12:30 часа в централното фоайе на СУ "Св. Климент Охридски".

От 14:00 часа е организиран коктейл в клуб-ресторант "Алма матер". За официални гости на събитието са поканени: г-н Георги Първанов - Президент на Република България, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София; г-жа Надя Шабани - Председател на Държавната агенция за закрила на детето и г-н Тотю Младенов – Министър на Труда и социалната политика. Събитието, за чието провеждане букмейкърската къща също предостави средства, ще бъде открито от проф. д-р ист.н. Иван Илчев – Ректор на Софийския университет и домакин на церемонията. За четвърта поредна година "Еврофутбол" участва активно в инициативата "Готови за успех" на фондация "Помощ за благотворителността в България", осъществявана в партньорство с фондация "Сирак" и Международния женски клуб.

"Еврофутбол" ще подпомогне осем първокурсници с по 1 200 лева годишно и 10 ученика с по 800 лева. Младежите са избрани от различни учебни заведения, специалности и населени места. Водещ критерий при определянето на стипендиантите е и техният успех. При студентите одобрените кандидати имат бал над 5.33. Букмейкърската къща отпуска средствата като част от мащабния благотворителен проект "Печелиш и помагаш", който се осъществява от 2007 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация