Ясен: Уважаваме Локомотив, но излизаме за победа

14:04
Ясен: Уважаваме Локомотив, но излизаме за победа
Старши-треньорът на Левски Ясен Петров заяви преди мача с Локомотив Пловдив, че уважава съперника, но неговия отбор излиза за задължителна победа в утрешната среща със "смърфовете".

Срещата от 12-ия кръг на "А" група Левски - Локомотив Пловдив е утре от 18:00 часа на стадион "Георги Аспарухов", а Петров коментира съперника с думите:

"За мен всеки мач начело на Левски е специален, а това е един от важните мачове. Най-важният мач за нас е следващия. Мога да кажа само хубави неща за Локомотив Пловдив, те разполагат с добри футболисти, но ние сме концентрирани върху нашата си игра. Подхождаме с нужното уважение, но утре излизаме и играем за победа. Ние винаги искаме да вкарваме много голове. До този момент имаме най-много попадения и положения пред вратата на съперника. Утре се надявам момчетата да се справят със задачата".

Веселин Минев е наказан за натрупани жълти картони, а Дарко Тасевски и Владимир Гаджев получиха тежки наказания за участието си в боя по време на мача с Литекс. Петров добави:

"Наясно сме кой ще играе на позицията ляв бек, няма да играем без такъв. Имаме вариант, да се надяваме в този си вид да се справим. Веселин Минев е важен играч в нашата схема, но трябва да се справим без него. Всеки, който е в групата, включително и Кирил Акалски, може да почне утре. Разчитаме на всеки един наш играч. Слори се контузи в мача на старшата възраст, в края на срещата е получил лека травма, която ще го мъчи още два, три дни. Христо Йовов обаче е в добро състояние".

Наставникът на "сините" добави: "Последните загуби са вече в историята, не мислим за тези неща. Да, извадихме си нужните изводи, но утре е мача, в който трябва да си оправим настроението". Петров коментира още: "Да, от Локомотив Пловдив познават Дембеле и ще се опитат да го спрат. Левски обаче не е само Гара Дембеле. Надявам се всеки, който излезе утре, да даде всичко от себе си. Да, Гара показа, че е труден за опазване, надявам се и утре да бъде така".

Специалистът коментира и прословутото интервю, в което бе цитиран да казва, че много хора не искат той да работи при "сините": "Думите ми от интервюто бяха извадени от контекста. И тогава, и сега, аз съм много спокоен. Не искам да коментирам. Всеки един ден начело на този клуб съм щастлив, събуждам се със страшна амбиция и желание да си свърша работата. Най-добрата оценка за мен е, че този стадион се пълни и играта на отбора се харесва. Ние сме наясно, че има още какво да се желае, но ще трябва време. Ние се стараем, но трябва време".

Петров завърши с думите: "Не се притеснявам от съдията в мача с Локомотив. Не съжалявам за думите си след мача с Литекс, но не се притеснявам от рефера. Смятам, че утре съдията ще се справи."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация