Матеус иска лагер само с футболисти от \"А\" група

08:35
Матеус иска лагер само с футболисти от \"А\" група
Лотар Матеус тръгва скоро на тренировки в Левски, ЦСКА, Литекс и другите български клубове, където играят национали или футболисти, които е набелязал.

Първата му визита може да се очаква още при следващото идване в България. При последното легендарният германец гледа три мача на родните грандове за два дни: Миньор - ЦСКА (2:4), Локомотив Сф - Видима-Раковски 2:1 и Литекс - Левски 2:1.

"Имам намерение да посещавам тренировки на българските отбори, особено там, където играят национали", сподели Матеус пред "Труд".

"Ще говоря с треньорите на моите футболисти, ще търсим заедно начини да подобрим формата на тези играчи. Клубовете знаят, че могат само да имат полза от силен национален отбор", каза още германецът.

Големият Лотар е планирал зимен тренировъчен лагер с футболисти от "А" група.

"Няма да получа играчи от чужди клубове, а с българските това може да се уреди, ще го обсъждаме с президента на футболния съюз Борислав Михайлов. Ще отидем някъде на топло при добри условия. Искам така да се запозная по-добре с българските играчи", допълни наставникът.

Селекционерът на националния иска да създаде по-широк кръг от футболисти и таланти, които да тренират при него и да са му "под ръка" при нужда. Затова германецът ще кани разширен състав за всеки мач - с по няколко играчи повече, отколкото може да вземе в групата. Така за предстоящата контрола със Сърбия той обяви списък с 19 "легионери", сред които е и Валери Божинов.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация