Следващата война в Ловеч може да е с жертви

09:30
Следващата война в Ловеч може да е с жертви
"Грозната сцена на терена беше малко отражение на войната по трибуните. Следваща подобна война може да вземе жертви. Това обяви пред "24 часа" делегатът на Литекс - Левски (2:1) Валентин Чакъров.

"В Ловеч са направили прекрасен стадион, но той явно не е за такива дербита. Трибуните са само много близо до терена. Всичко хвърлено отива по играчите. Ракети и бомби се възпламеняваха край децата, които връщат топките, и край фотографите. Принудихме се даже да изгоним децата пред агитката на Левски. Можеха да ги ударят или запалят.
То не хвърчаха камъни, запалки, пиратки, бомбички, бутилки и от споменатите ракети. Бях шашнат. Можеше да има пострадали", добави представителят на БФС на срещата в Ловеч.

Отделно феновете заслепяваха футболистите с лазери.

"Това е недопустимо", продължи Чакъров.

"Бяхме се разбрали с фенклубовете за допустимите хореографии. Но още с началото на мача, та до самия край - нищо общо. От агитката на "Левски" веднага хвърлиха 6 бомби. От Ловеч последваха бутилки и камъни. Удариха и Минев. Публиката на гостите бе неуправляема маса от 2000 души. Домакините - също. Вината им е еднаква. Донякъде мога да оправдая играчите, че спортната злоба и зарядът са ги извадили извън контрол. Но на трибуните бе наистина опасно. Единственото удовлетворение е, че нямаше последствия. Повтарям - стадионът е прекрасен. Но за нашия манталитет трибуната трябва да е на 50 метра. А тук е на 15 метра от вратарските полета. След мача около тях видях, че е пълно с хвърлени опасни предмети", каза още делегатът.

Проверка преди срещата показала, че трибуните са чисти. Камъните са внесени отвън. Полицаите обяснили, че феновете вкарвали на части и материалите за бомбите, които сглобявали на място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KILLna7
27.10.2010 16:28

denso_90_vn Ти си много тъп .Мразя да пиша коментари ама такива идиоти като тебе ме принуждават .Това което прави публиката там може наистина да е глупаво и безсмислено ... Погледни си феновете на ЦСКА миналия полусезон на мача с миньор кво правиха !!? Или много бързо забравяте ? не стига ,че неговия отбор за нищо не става в момента ,а тръгнал да ми коментира друг отбор кога направите нещо смислено тогава ми обяснявай !!(колкото и да съм левскар се надявам да се оправи цска защото това си е класиката в дербитата ,а не литекс калиакра и т.н.)

Kalinho
27.10.2010 14:20

denso_90_vn а факта, че един от тия който уж гонят топките хвана и хвърли димката която беше на терена в сектора как да го приемем? Това ако стане в някоя бяла държава направо ще си ги лишат от домакинство. Представи си случайно оцели някое дете в по задните редове? А да ударят някой футболист не ми пука, няма значение от кой отбор е, за тия пари който вземат за родните стандарти и да му сцепят главата пак ще го приживее. Това, че публиката е близо до терена създава по - добра атмосфера в Англия как е? Просто трябва да се подобри контрола при влизането на стадиона и да има реални и сурови санкций за тези който нарушават реда, винаги и без това са едни и същи хора във всяка агитка си има по 10-20 такива. Не като сега забрана за посещение на мач и следващия мач пак е там.

Karlovo
27.10.2010 14:10

Първо тия малките лайна постоянно ни дразнеха със различни жестове тва може да го каже секи които е бил на мача *smile* а интересно ми е що не пише какво напраиха след края на мача агитката на ловеч и полицаите стояха и гледаха

denso_90_vn
27.10.2010 12:58

С такива селски фенове само за шампиони сте!! *thumb_down*

otverka
27.10.2010 12:24

Само ЛЕВСКИ !ТАЗИ година ШАМПИОНИ!!!