Страхотен Швайнщайгер поведе Байерн към победа над Вердер за Купата на Германия

23:20
Страхотен Швайнщайгер поведе Байерн към победа над Вердер за Купата на Германия
Носителят на Купата на Германия Байерн Мюнхен отстрани финалиста от миналия сезон Вердер Бремен след победа с 2:1 на "Алианц арена".

Вердер откри още във втората минути след гол на Клаудио Пизаро. Топката бе центрирана от Уесли и таранът на бременци отигра с горната част на бедрото, за да прати коженото кълбо в долния десен ъгъл на вратата на мюнхенци.

В средата на първата част след центриране от корнер Прьодъл бе оставен да стреля с глава непокрит от границата на малкия пеналт. Защитикът обаче, прати топката встрани от вратата и малко след това, в 27-а минута, Алтънтоп центрира отдясно, Кроос пробва изстрел, но се подхлъзна и леко отигра топката, която стигна до Швайнщайгер, който отблизо прати топката в мрежата - 1:1.

В първите двайсетина минути на втората част гостите упражниха сериозен натиск, като Арнаутович, Уесли и Пизаро направи големи пропуски пред вратата на Бут. Бившият нападател на Интер дори разстресе напречната греда на баварците в 62-а минута след шут от пряк свободен удар.

В тази среща на мястото на Ван Буйтен като централен бранител се подвизаваше Анатолий Тимошчук, чиято оригинална позиция е в халфовата линия. Бившият футболист на Зенит изглеждаше доста нестабилен и на няколко пъти лесно бе преодоляван от нападателите на Вердер.

Клишето, ако не вкараш, ще ти вкарат, се оправда на стопроцента в този двубой в 73-а минута, когато Отъл пусна пас по земя за Швайнщайгер, който с мощен удар от около 30 метра закова топката в горния десен ъгъл на вратата на Вердер.

До края на двубоя Байерн задържа този резултат и продължава защитата на трофея, който спечели през миналия сезон.

Видео от мача вижте тук!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shadowblase
27.10.2010 21:19

glimbo ти не знам кой мач си гледал обаче в тоя мач очевидно подкрепяния отбор беше Вердер. Съдията свиреше нарушения за Вердер 10 секунди след като им играчите на Байрн им отнемаха топката и правеха контри. Това стана поне 3 пъти в мача. Поне още толкова бяха "фаловете" на Мюлер в атака. Такива просто нямаше, а него го дърпаха и го спъваха както си искат целия мач и не отсъдиха повече от 2 фала. 1 фал за Байерн се явяваше на 5 такива за Вердер.

nofx
27.10.2010 19:33

Notilke ае пич а засадата във втория мач не я изтъкваш както изтъкваш засадата на Байерн тва говори че си просто хейтър при тва фен на потъващ кораб и няма кво да си пишеш в темите на загиналия отбор и си пишеш простотиите във другите теми..... *thumb_down* glimbo специалист при чистият гол на вердер един се беше качил върхо отел или по твоите правила тва е позволено??? що не ходите да коментирате англииската пумия или италианската?

Kalinho
27.10.2010 14:23

надявах се Вердер да продължат жалко. Иначе готин гол на Пизаро, чак ме искефи Бута как гледаше. Иначе се вижда, че някой играчи липсват много на отбора на Байерн.

Notilke
27.10.2010 07:12

Тва че байерн е съдийски отбор го знаеме още от години.Всеки път им дават аванти във важните мачове ---> мин година 2 метра засада ба Клозе срешу Фиорентина *lol* *thumb_up*

lpsoldier
27.10.2010 01:12

А измислените нарушения на Мюлер в нападение и неотсъдените срещу него защо не ги споменаваш? Аман от хейтъри! *devil*

glimbo
27.10.2010 00:11

Никъде във статията ви не виждам да пише, че съдиите класираха Байерн ... за 12093710947 път. Отменен 100% чист гол на Вердер и няколко измислени нарушения в атака на Писаро в нападение в доста важни моменти. Байерн - 1 подхлъзване , и един чобански удар. Миналата година с голове на чужд терен и очевидни засади. Не знам до кога ще продължава това.