В Юнайтед респектирани от Гамба Осака

10:56
В Юнайтед респектирани от Гамба Осака

Футболистите на Манчестър Юнайтед пристигнаха вчера в Токио за участието си в световното клубно първенство. Съперник на Юнайтед в полуфинала ще е отборът на Гамба Осака от Япония, а от щаба на "червените дяволи" изразиха респект от предстоящия противник. Халфът Парк Джи-Сунг предупреди съотборниците си да не подценяват отбора от страната на изгряващото слънце, тъй като през последните години азиатският футбол сериозно се е развил.

 Звездата от Южна Корея изкара три месеца в Япония докато игра за Киото Пърпъл Санга преди Гус Хидинк да го грабне в ПСВ Айдховен през 2003 година, което определено повлия за трансфера му в Манчестър Юнайтед. По повод предстоящата среща между "червените дяволи" и Гамба Осака южнокореецът коментира:

"Невероятно е колко много се е развил азиатският футбол през последните десет години. Мисля, че ще имаме труден мач. Играхме доста през декември, а и пътуването до Япония не е кратко. Също така има и девет часа разлика, с която ще трябва да се преборим. Въпреки това имаме опит. И преди сме играли в Азия, а и времето е доста сходно с това в Англия, така, че не трябва да свикваме с това, както някои други отбори. За щастие ще можем да покажем на света защо сме британски и европейски шампиони."

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

STRELATA_7
16.12.2008 12:06

Колкото и да се е развил Юнайтед са си "марка в футбола" просто ще ги размажат