Феновете на Хановер организират поход в памет на Енке

14:48
Феновете на Хановер организират поход в памет на Енке
Феновете на Хановер96 плануват да направят паметен поход, за да отбележат една година от трагичната смърт на германския вратар Роберт Енке, който сложи край на живота си на 10 ноември 2009 година.

32-годишната звезда на Хановер трябваше да пътува с Бундестима на Мондиала в ЮАР по-рано тази година, но отне сам живота си миналия ноември, след като не успя да преодолее дълготрайна депресия.

"Мислим за Роберт и за нас той остава непрежалим. Никога няма да го забравим. Той е нашия номер едно", написаха привържениците на страницата, посветена на Енке във Фейсбук.

Ден след смъртта на Енке миналата година около 35,000 човека вървяха мълчаливо от центъра на града до стадиона на Хановер 96, като сега феновете плануват да повторят похода. Националният селекционер Йоаким Льов, Оливер Биерхоф и президентът на германската футболна федерация Тео Цванцигер разкриха, че смятат да посетят гроба на футболиста. Смъртта на Енке определено шокира обществото в Германия, в резултат, на което се създаде фондация в помощ на хора, страдащи от депресия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация