Обявиха бъдещето на ЦСКА в специална декларация

13:15
Обявиха бъдещето на ЦСКА в специална декларация
Ръководството на ЦСКА разпространи декларация, в която се казва, че временно се отстранява Калоян Стоянов от всички постове, които заема в ЦСКА, заради неприятните случки след мача с Миньор Перник. Също така "армейците" се отказват от услугите на Димитър Ангелов – Дучето за собствена охрана от стюарди на сектор "Г", като за целта ще бъде наемана полицията.

В декларацията на ръководството на ЦСКА се казва и за плановете на "червените" за излизане от кризата и за цялостното бъдеще на клуба.


Д Е К Л А Р А Ц И Я

на ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД


 През изминалите почти две години, през които поехме ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД, сме имали единствено високи цели, които съответстват на името и историята на клуба.

За този период инвестирахме милиони лева в условията на  финансова криза и сложна икономическа ситуация.

След двадесет години безстопанствена експлоатация, ние започнахме да работим за стадион и тренировъчна база на ПМО и ДЮШ, които да отговарят на съвременните стандарти. Ремонтните дейности на базата в Панчарево ще осигурят нормални условия за тренировъчния процес, както на първия отбор така и на ДЮШ.

Опитахме се да осигурим най-добри възможности за треньори и състезатели, въпреки сериозните трудности от организационен характер, с които се сблъскахме и финансовите дългове които наследихме.

Допуснахме много грешки, но винаги сме били водени от стремежа си да преодолеем тежките кризисни моменти, да запазим и развием позициите на ЦСКА като един от водещите отбори в страната и доказано име в европейския футбол.

Независимо от недостатъчния ни опит във футболната сфера направихме сериозни изводи и оценки в тази сложна и тежка криза, в която навлезе ЦСКА.

Не можем да приемем:


- отхвърлянето и омаловажаването на всички усилия и ресурси, които вложихме през този период въпреки сериозните рискове, пред които бяхме изправени.

- налагането на постоянен негативизъм и на критики без позитивни послания и без необходимата подкрепа за отбора в трудни моменти.

- демонстрации и протестни действия, с които явно се цели хаос и повече пари за "професионалното" ръководство на феновете.

- безотговорното подценяване на труда и усилията ни за възстановяване на материалната база, която приехме в трагично състояние. Защо едва сега се видяха тези тежки проблеми, натрупани в годините.

- съществуването на паразити, които да преживяват на гърба и се възползват от името на славен клуб какъвто е ЦСКА.

Категорично ще се противопоставим на:

-  провокациите, предизвикани от група "професионални" организатори, които явно обслужват интереси различни от тези на ЦСКА.

- постоянния натиск и рекет на определени лица, които са водени единствено от частните си интереси. Прословутите 3 000 лв. на мач или 20-25 000 лв. на месец за охрана и хореография на мачовете, които влизат в джоба на "професионалните" организатори на феновете, не могат да превръщат отбора в заложник на лични интереси. ЦСКА няма нужда от тях.

- безотговорните и целенасочени опити за дестабилизиране на ПФК ЦСКА без да се отчитат възможните тежки последици и без идея за утрешния ден и за бъдещето на отбора. Неодобрението на който и да е от собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД през годините.

Като оценяваме реалистично сериозните трудности и проблемите, свързани с управлението на ЦСКА, ние сме за спешни решения, които да изведат отбора от кризата, в която се намира. Готови сме да предложим модел на нов тип ръководство и управление, по подобие  на  отборите  в Европа, при което истинските и верни привърженици имат не само реално участие, но и носят отговорност както за избора на ръководство така и за бъдещето на футболния клуб.

Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД няма да допусне действия, които  да нарушават или застрашават закона и правовия ред. По тази причина временно отстраняваме Калоян Стоянов от всички постове, които заема в ПФК ЦСКА ЕАД до изясняване на случая в Перник.

Отказваме се от услугите на Димитър Ангелов – Дучето за собствена охрана от стюарди на сектор "Г". Надяваме се по този начин да елиминираме възможностите за нахлуване на фенове и предрешаване на мачовете. За сигурността в сектора ще потърсим съдействието на полицията независимо от цената.

Ще подчиним действията си единствено на футболната кауза ЦСКА, за да осигурим бъдеще на отбора, което очакват милионите наши верни привърженици и няма да се огънем пред никой.

26.10.2010                                                                                               Ръководство на ЦСКА

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kasiosen
27.10.2010 03:50

Крайно време беше да изритат тази торба с лайна от ЦСКА... *thumb_up*

Huku
27.10.2010 01:39

Най-сетне уволниха свинята майка *lol*

red_gendo
26.10.2010 23:00

Суперлативи за това , Браво , ЦСКА над всичко ! *thumb_up*

tonialex
26.10.2010 19:19

Аз не сьм от ЦСКА но искам да кажа че наи накрая хората разбраха за какво става дума тоя дучето отдавна трябваше да го махнат още по времето на томов. Титан наляха много пари и върнаха много дългове така че ЦСКА-ри даите им още време на Титан за да ви направят отбор

fToRreS_9
26.10.2010 14:15

много хора са на мнение че се хранепе от ЦСКА, най-после някакви действия *thumb_up*